Wat is het verschil tussen landelijk of lokaal geregistreerd staan als PCOB-lid?

*/ ?>

In beide situaties is iemand volwaardig lid van de landelijke vereniging PCOB!

Volgens de statuten wordt iedereen lid van de landelijke vereniging PCOB. Wat verschilt is de manier waarop u /  een lid zich laat registreren. De vereniging PCOB kent twee manieren van registreren, plaatselijk en landelijk. Wat is het verschil?

  • Iemand laat zich plaatselijk registeren als PCOB-lid. Het lid betaalt dan het contributiebedrag dat jaarlijks door de betreffende PCOB-afdeling is vastgesteld. De hoogte van dit bedrag kan per afdeling verschillen, zoals ook de activiteiten per afdeling kunnen verschillen. Naast informatie vanuit het verenigingsbureau en het ledenmagazine Perspectief, ontvangen plaatselijke leden ook uitnodigingen voor activiteiten van de PCOB-afdeling in de buurt. Vaak krijgen zij ook een nieuwsbrief met meer informatie over lokale belangenbehartiging, eventuele ledenvoordelen die plaatselijk gelden en overige activiteiten die een afdeling organiseert. Verder zijn er mogelijkheden voor leden om als bestuurslid of vrijwilliger actief te zijn en zich, eenmalig of terugkerend, voor een taak of een project in te zetten. Ook steunen leden met hun plaatselijk lidmaatschap en (extra) contributiebijdrage het voortbestaan van de PCOB-afdeling, die hierdoor kan omzien naar elkaar. Lees meer over de voordelen van plaatselijk geregistreerd staan. 
  • Iemand laat zich landelijk registreren als PCOB-lid. Het lid ontvangt u het ledenmagazine Perspectief per post en wordt u niet op de hoogte gehouden van de plaatselijke afdelingsactiviteiten. U betaalt de landelijk vastgestelde adviescontributie. Deze wordt elk jaar in het najaar door de Ledenraad vastgesteld. Via de website en nieuwsbrieven of door u aan te melden voor een netwerkgroep kunt u zelf bepalen hoe actief u wilt zijn binnen de PCOB.

Lees hier de rubriek Vraag & Antwoord over alle voordelen het PCOB-lidmaatschap uit de ledenwerfspecial van Perspectief (pdf sept 2013).

 

Heeft dit antwoord u geholpen? ja | nee
« Naar veel gestelde vragen
« Naar vorige pagina