Wat doet de PCOB aan het vergroten van de mobiliteit van ouderen?

*/ ?>

De PCOB houdt ontwikkelingen in de gaten en neemt desgewenst actie als het gaat om mobiliteit. Speerpunten van de PCOB zijn: invloed van reizigers op het beleid van NS, gedegen inspraak van ouderen op het regionale openbaar vervoer en een goede kwaliteit van de regiotaxi en Valys.

De PCOB vindt het belangrijk te waarborgen dat ouderen kunnen blijven deelnemen aan diverse (maatschappelijke) activiteiten. Zoals boodschappen doen, bezoek aan vrienden en familie, kerkbezoek, culturele activiteiten en vergaderingen, ook wanneer ze vanwege hun conditie minder mobiel zijn. Voorop daarbij staat zoveel mogelijk gemak en comfort. Daarvoor monitort de PCOB ontwikkelingen en is actief overlegpartner van onder andere NS, ProRail, Connexxion en verschillende ministeries. De PCOB werkt aan gerichte activiteiten via diverse projecten en acties.

Blijf Veilig Mobiel
Verkeersveiligheid is ook een belangrijk speerpunt voor de PCOB. Helaas zijn ouderen nog relatief vaak slachtoffer in het verkeer. Samen met diverse andere organisaties (ANBO, ANWB, CG-Raad, Fietsersbond, NVVS, Unie KBO, Veilig Verkeer Nederland en Viziris) neemt de PCOB daarom deel aan ‘Blijf Veilig Mobiel’. Met een scala aan activiteiten willen de deelnemende organisaties de verkeersveiligheid verbeteren. U leest er meer over op www.blijfveiligmobiel.nl.

Heeft dit antwoord u geholpen? ja | nee
« Naar veel gestelde vragen
« Naar vorige pagina