Hoe komt het dat digitale nieuwsbrieven van de PCOB bij mij als ‘spam’ worden aangemerkt?

*/ ?>

‘Spam’ is een verzamelnaam voor ongewenste elektronische post, bijvoorbeeld mailtjes met reclame. Om spam tegen te gaan, hebben de meeste mensen een spamfilter op hun computer, dat ongewenste mailtjes herkent en ‘parkeert’  in een zogeheten spambox of spamfolder met de naam ‘ongewenste e-mail.’

Een spamfilter kent meestal verschillende gradaties van laag, gemiddeld tot hoog. Hoe strenger het filter is ingesteld, hoe meer mailtjes worden tegen gehouden.

Veilige afzenders

Het komt soms voor dat mailprogramma’s een bericht van de PCOB onterecht als spam herkent. Uw spamfilter is dan té streng afgesteld. U hebt daar geen last meer van, zodra u het e-mailadres van de afzender, in dit geval de PCOB, toevoegt aan een lijst met veilige afzenders. Zo  loopt u ook geen enkel bericht van de PCOB meer mis. U kunt ervan uitgaan dat alle e-mail met als afzender het adres ….@pcob.nl 100% veilig is!

In spamtesten die wij regelmatig laten uitvoeren, blijkt dat de digitale nieuwsbrieven van de PCOB steevast een cijfer scoren tussen de 8,5 – 10. Voor de kenners: bij het populaire en veel gebruikte spamfilter SpamAssassin scoren de nieuwsbrieven van de PCOB slechts -0.2. Een score lager dan -5 wordt pas beschouwd als spam.

Lees hier meer over phisingberichten.

Heeft dit antwoord u geholpen? ja | nee
« Naar veel gestelde vragen
« Naar vorige pagina