Hoeveel moet ik zelf betalen aan zorg en ondersteuning? En hoe werkt dat?

*/ ?>

Wanneer u zorg of ondersteuning ontvangt, betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK berekent uw maximale periodebijdrage. Op uw beschikking staat de maximale periodebijdrage die voor u is vastgesteld. Dit is het bedrag dat u maximaal per periode van 4 weken moet betalen. U betaalt nooit meer dan de maximale periodebijdrage. Minder kan wel. Het bedrag dat u werkelijk per periode betaalt staat op de factuur. De factuur ontvangt u na de beschikking. Het bedrag op de factuur is afhankelijk van de zorg of ondersteuning die u ontvangt.

Het CAK verstuurt de beschikkingen vanaf 27 februari tot half maart 2015. Om u een beschikking en factuur te kunnen sturen, heeft het CAK gegevens nodig van de zorg of ondersteuning die u ontvangt. Deze gegevens krijgt het CAK van uw gemeente of zorgaanbieder. Het CAK zal u de beschikking en factuur sturen, zodra de gegevens ontvangen zijn. (U hoeft hiervoor niets te doen en ontvangt hierover bericht.)

Heeft u geen bericht ontvangen van het CAK?  Op de website van het CAK is een rekenprogramma beschikbaar. Hiermee kunt u zelf de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Meer informatie over de maximale periodebijdrage leest u op de website van het CAK www.hetcak.nl.

Hoogte eigen bijdrage
Vanaf 1 januari 2015 is de Wtcg-korting op de eigen bijdrage afgeschaft. Deze korting werd tot en met 2014 automatisch van de eigen bijdrage afgetrokken. Vanaf 2015 bestaat deze korting niet meer. Hierdoor kan uw eigen bijdrage hoger zijn.

 

 

Heeft dit antwoord u geholpen? ja | nee
« Naar veel gestelde vragen
« Naar vorige pagina