Hoe is de afdracht van contributie vanuit de afdelingen naar het verenigingsbureau geregeld?

*/ ?>

In 2010 is de wijze van contributie afdragen aan het verenigingsbureau veranderd. De afdelingen dragen twee keer per jaar contributie af aan de landelijke organisatie en ontvangen daarvoor een factuur van het landelijk bureau. De peildata hiervoor zijn: 1 januari en 1 juli.

Een nieuw lid betaalt contributie aan de afdeling vanaf de eerste dag van het eerstvolgende kwartaal. Dit is voordelig voor het lid omdat hij/zij al profijt heeft van lidmaatschap maar nog niet direct contributie betaalt. De afdeling draagt pas contributie voor dit nieuwe lid af aan de landelijke organisatie vanaf de eerste dag van het eerstvolgende halfjaar (peildata zijn 1 januari en 1 juli) volgend op de datum van het lidmaatschap (bijvoorbeeld: 1 januari  lid, 1 april contributie betalen aan afdeling, 1 juli draagt afdeling af aan de landelijke organisatie).

Leden zijn lid voor het gehele kalenderjaar. Een lid betaalt dus contributie tot en met 31 december van het jaar. In geval van een eerdere uitschrijfdatum vindt er geen restitutie plaats. De afdeling draagt nog contributie af aan de landelijke organisatie tot en met de laatste dag van het halfjaar, waarin het lid uitgeschreven is. Hierdoor heeft de afdeling het voordeel dat voor een nieuw lid pas contributie afgedragen wordt met ingang van het eerste halfjaar (na ingang lidmaatschap) en dat in geval van een uitgeschreven lid, de afdeling wel de contributie van het lid ontvangt (tot aan het eind van het jaar) maar slechts hoeft af te dragen tot het eind van het halfjaar, waarin een lid is uitgeschreven.

Heeft dit antwoord u geholpen? ja | nee
« Naar veel gestelde vragen
« Naar vorige pagina