Vrijwillige ouderenadviseur (VOA)

Ouderen adviseur

Heeft u vragen over wonen, zorg, welzijn, vervoer of financiën? Voor advies en voorlichting kunt u terecht bij een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) in uw provincie.

Ouderenadviseur: advies én ondersteuning

Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag? Hoe zit het met mijn pensioen? Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing? Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in en om het huis? En wat voor activiteiten zijn er in mijn stad of dorp? Een ouderenadviseur adviseert u bij financiële problemen. Over Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en bijstand. En de ouderenadviseur staat voor u klaar als u met iemand wilt praten over het verlies van een dierbare, of omdat u zich eenzaam voelt.

Ruim 1.000 ouderenadviseurs

In het hele land zijn ruim 1.000 vrijwillige ouderenadviseurs actief, waarvan ruim 100 van de PCOB. Zij geven onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning, op alle terreinen van financiën (inkomen, pensioen, belasting), zorg, welzijn en wonen.

Behoefte aan een ouderenadviseur?

Bent u vijftigplusser en heeft u een vraag? Of wilt u graag advies? Neem dan contact op met de PCOB-afdeling in uw buurt. U krijgt contactgegevens van een vrijwillige ouderenadviseur dichtbij.

<< Vorige pagina

Ook gebruik maken van persoonlijk advies?

Wilt u ook gebruiken van persoonlijk en deskundig advies van één van de ouderenadviseurs? Voor PCOB-leden is het advies helemaal gratis.