Kandidaten Flevoland

Flevoland heeft twee zetels in de ledenraad. Onderstaande kandidaten zijn verkozen. 

Arie Arkenbout | Dronten 

Heel graag stel ik mij herkiesbaar voor een tweede termijn in de ledenraad. De vertegenwoordiging van de PCOB in de plaatselijke en provinciale belangenbehartiging is een belangrijk onderdeel van de plaatselijke afdelingen van PCOB. Met deze input hoop ik de leden van PCOB in Flevoland als lid van de ledenraad te mogen vertegenwoordigen. Ik wil mij inzetten voor vernieuwing met als doel de PCOB interessant te laten zijn voor de jongere generatie senioren.

Ik wil graag:

  • De belangenbehartiging onder de aandacht brengen van de ledenraad.
  • De samenwerking Unie KBO en PCOB zowel in de provincie als plaatselijk stimuleren.
  • 50Plus leden werven met moderne communicatiemiddelen.
  • De werkwijze binnen de afdelingen vernieuwen, bijvoorbeeld op basis van projecten.

 

Tineke bij de Vaate | Creil (Noordoostpolder)

Ik stel mij verkiesbaar omdat ik van mening ben dat er landelijk een goede belangenbehartiging vanuit de basis van de ouderen richting de politiek moet zijn. In de jaren 2007-2014 ben ik lid geweest van het Landelijk Ouderen Platform van het CDA in Den Haag om daar rechtstreeks met Tweede Kamerleden in gesprek te zijn over voor senioren belangrijke thema’s (bijv. verhoging van de AOW-leeftijd).
Ook vandaag de dag lijkt het steeds belangrijker te worden dat ouderen hun geluid laten horen, met name op het gebied van pensioenen, wonen, welzijn en zorg. Vanuit mijn verleden als wethouder van o.a. ouderenbeleid weet ik ook dat dat niet altijd eenvoudig is, de ene senior is de andere niet! Meedenken hierover binnen de belangenbehartiging vanuit de PCOB voor de toekomst lijkt mij een mooie uitdaging.

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden