Ledenraadslid worden?

Wilt u als ledenraadslid bijdragen aan de vereniging PCOB?
Wij zoeken mensen die onder andere maatschappelijk betrokken zijn en affiniteit hebben met de activiteiten van de PCOB en met de belangenbehartiging voor senioren, die verwachten de komende vier jaar voldoende tijd en energie te kunnen steken in een goede invulling van hun functie in de ledenraad, die communicatief vaardig zijn in woord en (digitaal) geschrift. Voor een uitgebreide omschrijving van het profiel van ledenraadsleden verwijzen wij u graag naar het Kiesreglement ledenraad PCOB. Uiteraard verwachten wij dat u lid bent van de PCOB of bereid dat te worden.

Wilt u zich verkiesbaar stellen?
De landelijke Kiescommissie is verantwoordelijk voor de werving en selectie van kandidaten. Solliciteren kan door een motivatiebrief met CV en (pas)foto te sturen aan de landelijke Kiescommissie via het volgende e-mailadres: pcobkiest@gmail.com.
Kandidaat stellen kan nog tot en met 15 januari 2021!

Wilt u eerst meer informatie?
Als u eerst eens met een huidig ledenraadslid van gedachten wilt wisselen over de inhoud van de functie om te kijken of het iets voor u zou zijn, kan dat natuurlijk. U kunt de ledenraadsleden van uw eigen provincie benaderen, maar als u die niet persoonlijk kent, kunt u een berichtje sturen met uw vraag naar marijke.schimmelpennink@kbo-pcob.nl. Als u ook uw telefoonnummer vermeldt kunnen wij snel contact met u opnemen.

Wat is het geplande tijdspad?
De termijn voor kandidaatstelling sluit op 15 januari 2021. Daarna heeft de kiescommissie de tijd voor de selectie van de kandidaten. Op 22 februari wordt de kandidatenlijst per provincie vastgesteld. De verkiezingen vinden plaats in de tweede week van april 2021 (de week na Pasen). Begin juni 2021 wordt de nieuwe ledenraad PCOB geïnstalleerd.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden