De Ledenraad van de PCOB

PCOB ledenraad

De PCOB is een vereniging. De leden van de PCOB worden vertegenwoordigd door een gekozen ledenraad. De PCOB Ledenraad komt viermaal per jaar in vergadering bijeen en houdt onder meer toezicht op het landelijk bestuur, besluit over belangrijke beleidszaken en benoemt de leden van het landelijk bestuur. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging PCOB en bestaat uit 36 leden, die per provincie gekozen zijn door individuele PCOB-leden. In 2021 zullen voor de derde keer verkiezingen worden gehouden voor de Ledenraad.

Wilt u als ledenraadslid bijdragen aan de vereniging PCOB?
Wij zoeken mensen die onder andere maatschappelijk betrokken zijn en affiniteit hebben met de activiteiten van de PCOB en met de belangenbehartiging voor senioren, die verwachten de komende vier jaar voldoende tijd en energie te kunnen steken in een goede invulling van hun functie in de ledenraad, die communicatief vaardig zijn in woord en (digitaal) geschrift. Voor een uitgebreide omschrijving van het profiel van ledenraadsleden verwijzen wij u graag naar het kiesreglement 2020 09 10 Kiesreglement ledenraad PCOB. Uiteraard verwachten wij dat u lid bent van de PCOB of bereid dat te worden.

Wilt u zich verkiesbaar stellen?
Stuur dan een mail met een korte motivatiebrief, een (beknopt) cv en een (pas)foto naar marijke.schimmelpennink@kbo-pcob.nl. Uw mail komt dan terecht bij de landelijke kiescommissie, die contact zal opnemen met alle kandidaten. Verstuur uw sollicitatie uiterlijk 8 januari 2021.

Wilt u eerst meer informatie?
Als u eerst eens met een huidig ledenraadslid van gedachten wilt wisselen over de inhoud van de functie om te kijken of het iets voor u zou zijn, kan dat natuurlijk. U kunt de ledenraadsleden van uw eigen provincie benaderen, maar als u die niet persoonlijk kent, kunt u een berichtje sturen met uw vraag naar marijke.schimmelpennink@kbo-pcob.nl. Als u ook uw telefoonnummer vermeldt kunnen wij snel contact met u opnemen.

Weet u iemand die heel geschikt zou zijn voor deze functie? Wijs hem of haar dan op deze verkiezingen!

Wat is het geplande tijdspad?
De termijn voor kandidaatstelling sluit op 8 januari 2021. Daarna heeft de kiescommissie de tijd voor de selectie van de kandidaten. Op 22 februari wordt de kandidatenlijst per provincie vastgesteld. De verkiezingen vinden plaats in de tweede week van april 2021 (de week na Pasen). Begin juni 2021 wordt de nieuwe ledenraad PCOB geïnstalleerd.

Bekijk de huidige leden van de PCOB Ledenraad

Via e-mail contact opnemen met de Ledenraad kan via info@kbo-pcob.nl