Platform BeterOud: gelukkig en zo gezond mogelijk ouder worden

Wonen, welzijn en zorg voor ouderen verbeteren, zodat zij zo gelukkig en zo gezond mogelijk oud worden. Dát is het doel van BeterOud. Dit platform brengt mensen en initiatieven samen en faciliteert het leren van elkaar. Leden en medewerkers van de PCOB zijn nauw betrokken bij BeterOud.

BeterOud: innoveren samen met ouderen

BeterOud richt zich op het verbeteren van wonen, welzijn en zorg voor kwetsbare ouderen. Daarbij staan de behoeften van ouderen centraal. Sterker nog, BeterOud ontwikkelt innovatieve instrumenten en aanpakken steeds samen met ouderen. Ook sluit BeterOud aan bij lopende initiatieven, bijvoorbeeld in het kader van het National Programma Ouderenzorg (NPO).

Op weg naar 2025

BeterOud heeft het jaar 2025 als stip op de horizon. Dan moeten ouderen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. Ook moeten ouderen in staat zijn de dingen te blijven doen die hun leven de moeite waard maakt, ondanks eventuele beperkingen. Zodat ouder worden niet meer wordt gezien als een probleem.

Meer weten?

Meer weten over het platform 'Beter Oud'? Bekijk de speciale website van het platform.

Nieuws

Onderzoek naar vaccinatiebereidheid van ouderen

Mensen boven de 65 zijn vaker geneigd zich te laten vaccineren dan mensen tussen de 50 en 65 jaar. Vooral wanneer zij hiertoe het advies hebben gekregen van de huisarts. Dat blijkt uit het promotieonderzoek ‘Gezond ouder worden: de vaccinatiebereidheid van 50 plussers’ van Renske Eilers. [..]

Lees verder

Haagse update: goed nieuws voor mantelzorgers en cliëntondersteuners

In de Tweede Kamer werden dinsdag 13 juni vier moties aangenomen over mantelzorg en cliëntondersteuning. Dat is goed nieuws voor veel senioren. “Het is mooi om te zien dat een meerderheid in de Tweede Kamer het belang van deze onderwerpen erkent,” zegt Manon Vanderkaa, directeur van KBO [..]

Lees verder