Wonen voor ouderen

Wonen

Iedereen woont graag in een prettige en veilige omgeving. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Naarmate u ouder wordt, veranderen misschien wel uw woonwensen of woonbehoeften. Want kunt u wel blijven wonen in uw huis als minder mobiel wordt. Zijn er misschien woningaanpassingen mogelijk? Of kunt u beter omkijken naar een gelijkvloers appartement?

Onze thema’s rond wonen voor ouderen

De PCOB zet zich in voor een prettige en veilige woonomgeving voor alle senioren en ouderen in Nederland, in het bijzonder voor onze leden. Wij zijn onder meer actief met de volgende onderwerpen:

Langer zelfstandig wonen
Ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. En ook de overheid vindt dit belangrijk, om daarmee de kosten van de langdurige zorg terug te dringen. Dit heeft nogal wat gevolgen. De PCOB volgt de ontwikkelingen kritisch, zit aan tafel bij politici en maatschappelijke organisaties en onderneemt zo nodig actie.
> Lees meer over langer zelfstandig wonen

Persoonsgebonden budget (pgb)
Heeft u zorg of ondersteuning thuis nodig? Dan kunt u kiezen voor zorg in natura (ZIN – zorg via een instelling) of een persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb koopt u zelf zorg of ondersteuning inkopen bij de zorgverlener van uw eigen voorkeur.
> Lees meer over de pgb vanaf 2015

Wonen en Domotica
U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Dat kan een uitdaging worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van slimme technieken voor in uw huis: Domotica. We denken daarbij al gauw aan dure installaties, maar dat de oplossing is vaak voordeliger dan u denkt.
> Lees meer over wonen en domotica

Nog geen lid?

De PCOB zet zich in voor een prettige en veilige woonomgeving voor alle senioren en ouderen in Nederland. Vindt u dit ook belangrijk? Word dan lid van de PCOB. U kunt zich eenvoudig inschrijven. Dit kan ook telefonisch: 038 – 422 55 88.

Nieuws

Kabinet, investeer in wijkverpleging!

De wijkverpleging in Nederland staat onder water, blijkt uit onderzoek. Er is te weinig geld en menskracht. Het kabinet steekt nu extra geld in verpleeghuiszorg. Maar daarnaast is voor thuiswonende ouderen voldoende hoogwaardige wijkverpleging hard nodig. KBO-PCOB roept het kabinet dan ook o [..]

Lees verder

Ouderen verlangen naar wonen ‘met elkaar’

Senioren betreuren het dat veel ouderenvoorzieningen verdwijnen. Het grootste gemis is het beschut wonen in aanleunwoningen bij een verzorgingshuis. Niet iedereen wil zelfstandig wonen. Er zijn ook ouderen die ‘met elkaar’ willen wonen. Dit blijkt uit M [..]

Lees verder

KBO-PCOB tevreden over investering €200 miljoen in verpleeghuiszorg

KBO-PCOB is blij met de €200 miljoen die het demissionaire kabinet vrijmaakt voor de verpleeghuiszorg, bovenop de al toegezegde €100 miljoen van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Het geeft aan dat het kabinet de urgentie onderkent en de problemen in de ouderenzorg wil aanpakken. [..]

Lees verder