Ouderenadviseur: persoonlijk advies

Heb ik recht op huurtoeslag of zorgtoeslag? Hoe zit het met mijn pensioen? Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing? Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in en om het huis? En wat voor activiteiten zijn er in mijn stad of dorp? Voor advies en voorlichting kunt u terecht bij een ouderenadviseur in uw provincie. Ook als het gaat om financiële problemen, Wmo, Wlz en bijstand. En de ouderenadviseur staat ook voor u klaar als u eens met iemand wilt praten over het verlies van een dierbare, of omdat u zich eenzaam voelt.

Ruim 1.000 ouderenadviseurs

In het hele land zijn ruim 1.000 ouderenadviseurs actief, waarvan circa 150 van de PCOB. Zij geven onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning, op alle terreinen van financiën (inkomen, pensioen, belasting), zorg, welzijn en wonen.

Hulp bij belastingaangifte (Huba)

Vindt u het lastig om zelf uw belastingaangifte in te vullen? Dan kunt een beroep doen op een vrijwillige belastinghulp (Huba) van de PCOB.

> Lees meer over Hulp bij belastingaangifte (Huba)

Hulp van een vrijwillige ouderenadviseur?

Bent u vijftigplusser en wilt u graag een vrijwillige ouderenadviseur? Neem dan contact op met de PCOB-afdeling in uw buurt.

Nieuws

Blijf de hitte de baas!

De zomer is volop begonnen en deze dagen stijgt de temperatuur naar tropische hoogten. Om u goed te wapenen tegen de warmte geeft KBO-PCOB u een aantal praktische tips. De afgelopen jaren hebben we steeds te maken gehad met records in het weer. We kunnen er niet omheen dat er he [..]

Lees verder