Mobiliteit van senioren en ouderen

Naarmate we ouder worden, worden we minder mobiel. Fietsen, traplopen, een rondje met de hond … het kan allemaal wat minder soepel gaan. Vervelend wordt het als u bepaalde dingen niet meer kunt doen, omdat uw conditie het laat afweten. De PCOB vindt het belangrijk dat senioren en ouderen zo mobiel mogelijk kunnen blijven en kunnen blijven meedoen aan (maatschappelijke) activiteiten. Zoals boodschappen doen, een bezoek aan vrienden en familie, kerkbezoek, culturele activiteiten en vergaderingen. Voorop daarbij staat zoveel mogelijk gemak en comfort.

Blijf Veilig Mobiel

De PCOB vindt het belangrijk dat senioren en ouderen veilig in het verkeer kunnen bewegen. We zijn daarom een van de partners van Blijf Veilig Mobiel, een samenwerkingsverband van landelijke belangenorganisaties. Op www.blijfveiligmobiel.nl vindt u diverse praktische keuzewijzers:

Keuzewijzer e-bike
Wilt u een elektrische fiets (e-bike) kopen? Dan kunt u de checklist e-bike raadplegen De vragen zetten u aan het denken over het type e-bike dat u zou kunnen en willen kopen. De e-bike kan een fantastisch, comfortabel en veilig vervoermiddel zijn, al liggen er ook gevaren op de loer. Door de hogere snelheid loopt u eerder risico’s, vooral als de fiets niet goed staat afgesteld. Het is daarom belangrijk op een aantal punten te letten bij de aanschaf.

> Ga naar de ‘checklist e-bike’

Keuzewijze scootmobiel
Overweegt u een scootmobiel te nemen? Via 20 korte vragen komt u bij een type scootmobiel en de specificaties en accessoires die voor u noodzakelijk zijn. Het doorlopen van deze vragen neemt niet veel tijd in beslag.

> Ga naar de keuzewijzer scootmobiel

Keuzewijzer mobiliteit
Heeft u een beperking? Om u op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze is er de Keuzewijzer ‘Mobiliteit voor mensen met een beperking’. De brochure wordt stap voor stap per vervoermiddel uitgelegd waar knelpunten liggen en wat de mogelijkheden zijn. Daarbij komt de auto aan bod en ook de e-bike, fiets, scootmobiel, brommobiel, Canta, openbaar vervoer, taxi en lopen

Goed op weg met de rollator
Misschien wéét u wel dat een rollator handig voor u kan zijn, maar wilt u er liever géén. Of vindt u ‘m maar lastig in het gebruik. Lees hier dan tips over aanschaf en gebruik.

Keuzewijzer 'Mobiliteit voor mensen met een beperking'

Om u op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze is er de Keuzewijzer ‘Mobiliteit voor mensen met een beperking’

Nieuws

Blijf de hitte de baas!

De zomer is volop begonnen en deze dagen stijgt de temperatuur naar tropische hoogten. Om u goed te wapenen tegen de warmte geeft KBO-PCOB u een aantal praktische tips. De afgelopen jaren hebben we steeds te maken gehad met records in het weer. We kunnen er niet omheen dat er he [..]

Lees verder