Coalitie erbij: organisaties tegen eenzaamheid

Niemand praat graag over eenzaamheid. En niemand geeft graag toe dat hij eenzaam is. Toch is het wel belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

De PCOB is aangesloten bij Coalitie Erbij, Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Met Coalitie Erbij zetten maatschappelijke organisaties zich samen in om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Coalitie Erbij voert campagne, vergaart en verspreidt kennis over eenzaamheid en ondersteunt samenwerking. Belangrijke terugkerende activiteiten zijn de Week tegen Eenzaamheid, het Nationaal Eenzaamheid Congres, de Nationale Eenzaamheid Prijs, Kom erbij Festivals en De Langste Eettafel van Nederland.

Week tegen Eenzaamheid 2015

In de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid organiseren de aangesloten organisaties samen met honderden vrijwilligers in het land verschillende concrete activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt. Een bekend onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid is De Langste Eettafel van Nederland. Op de campagnewebsite www.samentegeneenzaamheid.nl leest u meer over de Week en kunt u inspiratie opdoen voor het organiseren van activiteiten.

De zevende Week tegen Eenzaamheid vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2016.

Eenzaamheid onder ouderen

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Lees meer over eenzaamheid onder ouderen door op de knop rechts te klikken.

Nieuws

Blijf de hitte de baas!

De zomer is volop begonnen en deze dagen stijgt de temperatuur naar tropische hoogten. Om u goed te wapenen tegen de warmte geeft KBO-PCOB u een aantal praktische tips. De afgelopen jaren hebben we steeds te maken gehad met records in het weer. We kunnen er niet omheen dat er he [..]

Lees verder