Ouderen en leefstijlen

De PCOB vindt het belangrijk dat er aandacht is voor de positie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele ouderen (LHBT-ouderen). Ook binnen de vereniging zoekt de PCOB naar manieren om het onderwerp ter sprake te brengen. We brengen mensen bij elkaar en doen mee aan initiatieven die aansluiten bij onze visie.

Leefstijl en eenzaamheid

Homo-ouderen en lesbische ouderen voelen zich vaak eenzaam. Veel ouderen durven niet uit te komen voor hun geaardheid. Daardoor lopen zij, meer dan andere ouderen, het risico in een sociaal isolement terecht te komen. En als zij moeilijker ter been zijn, wordt het nog moeilijker om gelijkgestemde ouderen te ontmoeten. Lees meer over eenzaamheid onder ouderen.

Bijdrage aan boek ‘Stormachtig Stil’

In 2013 heeft de PCOB een bijdrage geleverd aan het boek ‘Stormachtig Stil’ van Eveline van de Putte. Hierin staan interviews met 27 roze ouderen; mensen met verschillende religieuze achtergronden die op latere leeftijd liefdegevoelens hebben voor mensen van hetzelfde geslacht.

Netwerkgroep Levensvragen

Praten over je laatste levensfase. Dat doe je niet dagelijks. De PCOB faciliteert haar leden om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Nieuws

Brede dialoog over voltooid leven is beter dan snelle wetgeving

KBO-PCOB is ernstig bezorgd dat ouderen die verlangen naar de dood, ouderen in het algemeen en de samenleving niet gediend zijn met snelle wetgeving omtrent voltooid leven. In een brief vraagt de grootste seniorenorganisatie daarom alle Kamerleden om in de Tweede Kamer en in de formatiegesp [..]

Lees verder