Meer lokaal voordeel = meer koopkracht

Korting bij een autogarage en de fietsenmaker of een voordeelactie met een restaurant. PCOB-afdelingen bieden leden lokaal veel voordeel met de ledenpas.

“Met de PCOB-ledenpas krijgen leden onder meer 10% korting bij een autogarage hier in Zeewolde. Op een rekening voor een reparatie van bijvoorbeeld €400, scheelt dat €40: een flink bedrag. Zo is het lidmaatschap gauw terugverdiend en dragen we lokaal bij aan het verbeteren van de koopkracht voor ouderen”, stelt Joop Leene van afdeling Zeewolde.

Hoe meer voordeel, hoe meer koopkracht. Zo simpel is het. Leene: “Wij hebben 18 bedrijven met wie we voordeelafspraken hebben gemaakt. Dat zijn winkels, maar ook bijvoorbeeld een drukkerij, meubelzaak, fietsenmaker en horeca: een heel divers aanbod dus. Met een restaurant doen we regelmatig een leuke actie. Zij adverteren in onze afdelingsnieuwsbrief en daartegenover staan mooie kortingen voor een avondje uit eten.”

Voordelig boodschappen doen
Ook in Schoonhoven kunnen PCOB-leden goed terecht met hun ledenpas. “Onze leden krijgen bij ruim 20 winkels korting”, vertelt Remke van der Heide van PCOB Schoonhoven. De lokale PCOB-, ANBO- en Unie KBO- afdelingen daar hebben gezamenlijk afspraken gemaakt met winkeliers in hun stad. ,,We vinden het belangrijk dat ouderen in hun eigen buurt voordelig hun boodschappen kunnen doen, juist omdat zij vaak minder mobiel zijn.”

Gemeentelijke vergoeding
Een goede tip van PCOB-afdeling Ede! Het bestuur zocht uit of de gemeente de contributie vergoedt voor mensen met een laag inkomen. Dat blijkt inderdaad mogelijk. Via dit document leest u hoe dit werkt. Op de website Bereken uw recht kunt u uitzoeken of uw gemeente ook dergelijke vergoedingen biedt.

Bestaan in uw gemeente ook zulke regelingen? Laat het ons weten! We zetten graag dergelijke ‘bespaartips’ op een rij.

Nieuws

Succesvol leden werven is kwestie van enthousiasme delen

Het enthousiasme over de PCOB delen. Dat is dé succesformule als het gaat om het werven van nieuwe leden voor de vereniging PCOB. Lokale afdelingen delen op deze pagina mooie verhalen over hun aanpak. Lid worden van de PCOB? Een kwestie van doorgeven! Winterswijk: huisb [..]

Lees verder

Dialooggesprek Mij & Zorg als input voor lokale belangenbehartiging

Signalen die leden geven tijdens ledenbijeenkomsten worden gebruikt in de belangenbehartiging op lokaal niveau. Zo gaat dat althans bij PCOB-afdeling Nunspeet. ‘Mensen uiten hun zorgen over de toekomst en wij brengen die onder de aandacht van de lokale politiek en de plaatselijke woon-, zo [..]

Lees verder

Groepsgesprek over mantelzorg

De meeste mensen willen tot aan het eind van hun leven thuis blijven. Om thuis te kunnen blijven is zorg en steun door familie of vrienden cruciaal. In ons land geven ongeveer 300.000 mensen mantelzorg aan een naaste in de laatste levensfase. Wanneer een naaste ernstig ziek is, kan mantelzor [..]

Lees verder