Koopkracht: samen erop vooruitgaan

De economie herstelt en iedereen profiteert daarvan, klonk het in de troonrede. Verbetert de koopkracht van ouderen na jarenlange daling eindelijk weer? Wat is het effect van het nieuwe Belastingplan op uw portemonnee? En hoe kunt u zelf geld besparen?

PCOB-lobby voor koopkrachtverbetering
De afgelopen acht jaren hebben ouderen de koopkracht zien dalen, stelt ook het kabinet vast. De PCOB en collega-ouderenorganisaties vroegen dit najaar aandacht voor vijf concrete voorstellen om de koopkracht van ouderen te verbeteren. Onze inzet heeft resultaat opgeleverd: de ouderenkorting gaat vanaf 2017 structureel omhoog, evenals het heffingsvrije vermogen.

Verdien uw lidmaatschap terug
PCOB-leden ontvangen bij het aangaan van een lidmaatschap altijd een ledenvoordeelpas. De PCOB heeft korting en voordeel bedongen bij een aantal landelijke partijen. Zo verdient u uw lidmaatschap dubbel en dwars terug.

Meer voordeel = meer koopkracht: tips van PCOB’ers
Korting bij een autogarage en de fietsenmaker of een voordeelactie met een restaurant. PCOB-afdelingen bieden leden lokaal veel voordeel met de ledenpas. “Zo dragen we lokaal bij aan het verbeteren van de koopkracht voor ouderen”, stelt Joop Leene van afdeling Zeewolde.

> Lees hier over lokaal PCOB-voordeel

Zelf besparen: prettig voor uw portemonnee
Ze is expert op onder meer het gebied van besparen: Marieke Henselmans. In 2016 schrijft ze columns voor Perspectief. ‘Wie bewust leeft, bespaart geld’ is haar credo. In een interview dat de PCOB eerder met haar had, gaf Henselmans tips om op een prettige manier geld te besparen.

> Lees het interview met Marieke Henselmans

Blauwe envelop
De Belastingdienst gaat alle post digitaliseren, de bekende blauwe envelop verdwijnt op termijn. Dankzij inzet van de PCOB en collega-ouderenorganisaties blijft de papieren post toegankelijk voor mensen die niet digitaal vaardig zijn. Ook komt de toeslagbeschikking voorlopig nog per post.

De PCOB merkt dat ouderen zeker niet voorbijgaan aan digitalisering. “Ouderen komen prima mee met technologische ontwikkelingen en maken er ook intensief gebruik van”, weet PCOB-beleidsadviseur Wolbert Meijer. “Maar we moeten ervoor waken dat mensen die niet digitaal vaardig zijn buitenspel worden gezet.” Mede hierom lanceerde de PCOB samen met collega-ouderenorganisaties het Meldpunt ‘Dag blauwe envelop’.

> Beluister hier een gesprek over digitalisering met PCOB-beleidsadviseur Wolbert Meijer op Groot Nieuws Radio

In Perspectief van februari leest u hoe de PCOB zich sterk maakt voor uw koopkracht. Nog geen PCOB-lid? Maak dan gratis kennis met ons ledenmagazine en kijk hoe ook u kunt profiteren van alle voordelen.