Belastingen

Iedereen in Nederland betaalt belasting, ook mensen die al met pensioen zijn. Het is prettig als u niet meer belasting betaalt dan nodig. De PCOB ondersteunt u daarbij, met informatie en concrete hulp.

Het belastingstelsel

Goed om te weten bij uw belastingaangifte

Belastingaangifte doen kan complex en tijdrovend zijn. De PCOB heeft op een rij gezet welke gegevens u nodig heeft bij het doen van aangifte. Maak ook gebruik van een handig stappenplan.

> In Perspectief van februari 2015 leest u meer handige informatie

Meedenken en meepraten

Wilt u graag meedenken en meepraten over (financiële) onderwerpen die belangrijk zijn voor u en dus ook voor de PCOB? Dat kan in verschillende netwerkgroepen, met PCOB-leden uit het hele land.

> Lees hier meer over de netwerkgroepen

Hulp bij uw belastingaangifte

Wilt u graag advies van een belastinginvuller? Doe dan een beroep op een Hulp bij belastingaangifte (Huba).

Nieuws

Unieke Belastingservice Ouderenbonden vraagt in 2017 kleine bijdrage

Vorig jaar hielpen ruim 2.600 vrijwillige invullers van de Belastingservice Ouderenbonden bij meer dan 110.000 belastingaangiftes. De PCOB vindt dit belangrijk, zeker nu de Belastingdienst de tegemoetkoming in de kosten voor deze service heeft stopgezet. Nieuw in 2017 zijn de kleine eigen bi [..]

Lees verder

PCOB-verkiezingsmanifest over zorg, wonen, koopkracht en meedoen

Dat de maatschappij verandert, is vanzelfsprekend. Maar wat in de afgelopen decennia is opgebouwd, mag niet zomaar verdwijnen. Zoals de zorgzaamheid voor mensen die het nodig hebben. Van die boodschap wil de PCOB de Nederlandse politiek doordringen. Het beleid voor de komende jaren moet een [..]

Lees verder