Belastingen

Iedereen in Nederland betaalt belasting, ook mensen die al met pensioen zijn. Het is prettig als u niet meer belasting betaalt dan nodig. De PCOB ondersteunt u daarbij, met informatie en concrete hulp.

Het belastingstelsel

De belastingaangifte invullen is voor de meeste mensen geen pretje. Senioren kunnen de pijn verzachten door verstandig gebruik te maken van aftrekposten voor bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, woningrenovatie en zorgkosten. De vrijwillige belastinghulpen van de PCOB helpen een handje.

Hulp bij belastingaangifte (Huba)

Als PCOB-lid kunt u jaarlijks advies krijgen van ruim 2700 belastinginvullers, de zogenoemde Huba’s. De Huba-service is toegankelijk voor leden van PCOB, Unie KBO en Anbo. De vrijwillige belastinghulpen volgen elk jaar een bijscholing en krijgen als bewijs daarvan een legitimatiepas. Deze zullen ze op eigen initiatief tonen aan een cliënt – die zelf verantwoordelijk blijft voor de aangifte. In hun nieuwsbrieven besteden afdelingen veel aandacht aan de belastinghulp. Zij weten bij wie u moet zijn als u hulp wilt.

> Lees hier meer over de Huba-service

Goed om te weten bij uw belastingaangifte

Belastingaangifte doen kan complex en tijdrovend zijn. De PCOB heeft op een rij gezet welke gegevens u nodig heeft bij het doen van aangifte. Maak ook gebruik van een handig stappenplan.

> In Perspectief van februari 2015 leest u meer handige informatie

Belastingplan 2016

Vlak voor Kerst 2015 hebben Tweede en Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2016. Er komt €5 miljard lastenverlichting. Dit komt met name ten goede aan de werkenden, ter stimulering van de economie. Aanvankelijk was in het plan vrijwel niets opgenomen voor ouderen. Dankzij een intensieve lobby van de PCOB en de andere ouderenorganisaties is het gelukt twee verbeteringen in dit plan te krijgen ten gunste van ouderen.

Meedenken en meepraten

Wilt u graag meedenken en meepraten over (financiële) onderwerpen die belangrijk zijn voor u en dus ook voor de PCOB? Dat kan in verschillende netwerkgroepen, met PCOB-leden uit het hele land.

> Lees hier meer over de netwerkgroepen

Hulp bij uw belastingaangifte

Wilt u graag advies van een belastinginvuller? Doe dan een beroep op een Hulp bij belastingaangifte (Huba).

Nieuws

Unieke Belastingservice Ouderenbonden vraagt in 2017 kleine bijdrage

Vorig jaar hielpen ruim 2.600 vrijwillige invullers van de Belastingservice Ouderenbonden bij meer dan 110.000 belastingaangiftes. De PCOB vindt dit belangrijk, zeker nu de Belastingdienst de tegemoetkoming in de kosten voor deze service heeft stopgezet. Nieuw in 2017 zijn de kleine eigen bi [..]

Lees verder

PCOB-verkiezingsmanifest over zorg, wonen, koopkracht en meedoen

Dat de maatschappij verandert, is vanzelfsprekend. Maar wat in de afgelopen decennia is opgebouwd, mag niet zomaar verdwijnen. Zoals de zorgzaamheid voor mensen die het nodig hebben. Van die boodschap wil de PCOB de Nederlandse politiek doordringen. Het beleid voor de komende jaren moet een [..]

Lees verder