Afdeling Schoonebeek/Nieuw Amsterdam-Veenoord
Dhr. R. Heeling (Roelof)
E: r.h.heeling@gmail.com

Fietsmiddagen in 2018 (verslag)

Ook dit jaar hebben wij als fietscommissie weer een viertal fietsroutes uitgezet, maar alleen de eerste en laatste zijn gegaan zoals we hadden bedacht.

 

7 mei 2018

Westersebos Sbeek

 

De eerste was op 7 mei met als startplaats bij Jantje Hans in de Westersebos. Onder prachtige weersomstandigheden fietsten we over de Klaassensweg en de sluis in het Stieltjeskanaal, langs de camping op Zandpol.

Dan door een prachtig natuurgebied naar het Rigteringsbos, waar we werden getrakteerd op ijs.

Vervolgens door het Rigteringsbos, over de spoorweg naar de Verlengde Hoogeveensevaart.

 

de-schalm-veenoord

De Schalm Nieuw-Amsterdam/Veenoord

 

Een stukje door Veenoord naar “De Schalm” voor koffie of thee met een plak cake.

Nadat wij weer waren uitgerust en voldoende bijgepraat zijn we weer op de fiets gestapt richting de Westersebos.

 

 

 

19 juni 2018

Gaststätte in ländlichem Gebiet Für Feiern, besondere Anlässe, Radtouren oder auf ein gemütliches Bier stehen wir ihnen gerne bereit! lg Fam Genzink

Landgasthof Heester Tenne

Onze tweede tocht, op 19 juni, was gepland richting Westenesch en Noord-Sleen.

Ondergetekende, goed bekend in dit gebied, had deze tocht alleen uitgezet en afspraken gemaakt voor een pauze voor koffie en thee met wat extra’s, want deze keer zouden ook de niet-fietsers weer bij ons aansluiten. Jammer genoeg werd ik door spit in de rug geveld en kon bijna niet meer lopen, laat staan fietsen.

Gelukkig wisten Derkje en Jantje nog wel een andere route door Duitsland en ze konden ook nog terecht bij, het ons inmiddels al goed bekende, “Landgasthof Heester Tenne”.

 

Genieten van zelfgemaakt taarten

 

Daar hebben de fietsers, maar ook een groot aantal niet-fietsers met veel plezier genoten van de koffie/thee en de door de gastvrouw zelf gebakken taarten en heerlijke broodjes.

 

 

4 juli 2018

Dalerpeel

 

Onze derde tocht, op 4 juli, was gepland door het Bargerveen, maar bij de voorbereiding bleek dat een heel stuk fietspad nog niet klaar was en door het mulle zand fietsen was geen doen.

Ook toen werd weer uitgeweken naar een andere route. Dit keer in de buurt van Dalerpeel. Met de fietsen achterop de auto werd om 13.00 uur gestart bij het jeugdgebouw richting Dalerpeel.

 

 

Vandaar door de bossen en de mooie natuur naar Schoonhoven waar op de veranda aan het mooie meer,  koffie/thee werd gedronken. Evenals alle voorgaande fietstochten konden we genieten van prachtig zomerweer.

 

 

 

12 september 2018

Onze laatste fietstocht was op 12 september met, zoals wij het vaak noemen, het bekende “rondje Schoonebeek”, maar dit keer was het meer een ”rondje Duitsland”.

 

Om half twee vertrokken we vanaf het jeugdgebouw (misschien vanaf deze plaats wel voor de laatste keer) door de nieuwbouw, over de Wilmsbrug, naar Klein Ringe, waar we de zelf meegebrachte koffie met koek hebben genuttigd in één van de goed ingerichte “rustplaatsen” langs de weg.


Via een mooie route over de “Hahnenbergerdiek” weer terug naar Schoonebeek waar we om precies half vijf bij Chinees Restaurant “De Lange Muur” arriveerden.

Daar waren inmiddels ook al een groot aantal niet-fietsers of nietmeer-fietsers aangekomen. Na een welkomstdrankje hebben wij met 53 personen genoten van een heerlijk buffet.

 


Wat is het toch mooi dat je zo als fietsers en niet-fietsers ook in de zomer
samen kunt genieten van deze mooie Momenten.
Hopelijk volgend jaar weer!


 

De fietscommissie:
Roelof Staal, Derkje Welink en Jantje Hans

<< Vorige pagina