Afdeling Regio Borsele
Mevr. J.E. Elshout (Lies)
E: lies.elshout@gmail.com

2016 Nieuwsbrief september

INFORMATIE van onze PCOB afdeling Regio Borsele

Kunt u terugkijken op een goede zomerperiode? Heeft u deelgenomen aan activiteiten, die vanuit de Seniorenraad waren georganiseerd? Hebt u nieuwe ontdekkingen gedaan? De zomer is nu bijna voorbij en het “vergaderseizoen” begint langzamerhand weer. Dat betekent dat onze afdeling ook weer actief wordt. We kunnen elkaar weer ontmoeten:

18 oktober in het Dorpshuis in ’s-Gravenpolder . We verwachten u dan om 14.00 uur.
20 december houden we onze kerstbijeenkomst, die om 16.00 uur begint. Houdt u die data alvast gereserveerd?

INFORMATIE vanuit Zwolle
De medewerkers op het hoofdbureau in Zwolle zijn op verschillende terreinen actief. Vaak weten we niet wat er allemaal gebeurt. In Perspectief lezen we iets daarover, maar er gebeurt veel meer. In de digitale Nieuwsbrief staat uitgebreide informatie. U kunt deze digitale Nieuwsbrief ontvangen door een berichtje te sturen naar Zwolle met uw e-mailadres. Hieronder leest u wat informatie vanuit die Nieuwsbrief:

·                     Uitnodiging afscheid Els Hekstra Els Hekstra, directeur van de PCOB, zal per 1 september 2016 de organisatie verlaten. Haar vertrek hangt samen met de afspraken die zijn gemaakt rondom de samen­werking PCOB en KBO. Wij willen Els Hekstra bedanken voor de jaren waarin zij op kundige en inspirerende wijze als directeur leiding heeft gegeven aan de organisatie en is opgekomen voor de belangen van ouderen.
·                     September 2016 is ledenwerfmaand De PCOB wil groeien! Het jaar 2016 is uitgeroepen tot ledenwerfjaar. In september gaan we de zichtbaarheid en naams­bekendheid van de PCOB extra onder de aandacht brengen door waar het maar kan onze stem te laten horen. We adverteren in diverse media, zo komt er een bijsluiter in de NCRV-gids. Ook zijn we bezig met een opvallende promotie­film waarin we de kracht van ouderen laten zien.

·                     Tips voor brandveilig wonen We worden allemaal ouder. Dat brengt beperkingen met zich mee, zoals geringere mobiliteit. Dat is een risico bij brand. U heeft gemiddeld drie minuten tijd om bij een woningbrand uw huis te ontvluchten. De PCOB is betrokken bij landelijk overleg met onder meer brandweer, ministerie van Veiligheid en Justitie, de Woonbond en VAC Wonen. We denken mee over voorlichting omtrent brand­veiligheid aan ouderen. Dit omdat we tegenwoordig langer zelf­standig thuis wonen. Heeft u wel eens nagedacht over wat te doen bij brand? En wilt u weten hoe u het risico op brand kunt verkleinen? Wat kunt u zelf doen aan brand­veiligheid?
·                     Groot succes van meldpunt ouderenorganisaties: blauwe envelop blijft! De blauwe envelop van de Belastingdienst blijft voor onbepaalde tijd. Ouderen die hun post van de Belastingdienst niet digitaal kunnen of willen ontvangen, kunnen aangeven dat zij berichten via de post willen blijven ontvangen. Zij hoeven dus niet verplicht gebruik te maken van een digitale berichtenbox. Dit besloot de Tweede Kamer vlak voor het zomerreces. Een mooi succes van de lobby van de PCOB en collega-ouderenorganisaties.
·                     Heeft u al meegedaan aan ‘Stop de stapeling?   Sinds 20 mei loopt deze kaartenactie en meer dan 12.500 senioren uit de achterbannen van PCOB, Unie KBO, NVOG, KNVG en NOOM hebben inmiddels een digitale kaart verstuurd naar landelijke politieke partijen naar keuze. Met de kaart roepen ze op een eind te maken aan de jarenlange koopkrachtachteruitgang die ouderen treft. De papieren kaart die u bij de nieuwste editie van Perspectief aantrof is ongetwijfeld ook al door duizenden mensen verstuurd. De actie loopt door tot Prinsjesdag. De gezamenlijke ouderenorganisaties willen hiermee invloed uitoefenen op de vaststelling van overheidsbegroting voor 2017.

.                    Met PCOB naar de 50PlusBeurs voor slechts €7,95!

In de Jaarbeurs Utrecht vindt van 20 tot en met 24 september de 24ste editie van de50PlusBeurs plaats. Deze beurs is voor actieve plussers ’s werelds grootste evenement en biedt de 100.000 bezoekers zes thema’s met amusement, informatie en voordeel. PCOB-leden bezoeken de beurs voor slechts € 7,95*. Goedkoper kan niet! Uitgebreide informatie vindt u in Perspectief.

<< Vorige pagina