Afdeling Regio Borsele
Mevr. J.E. Elshout (Lies)
E: lies.elshout@gmail.com

2014-12-16 Kerstbijeenkomst

VERSLAG VAN DE KERSTBIJEENKOMST VAN DE PCOB

Gehouden op 16 december 2014

in het Dorpshuis te ’s Gravenpolder. 

 

De PCOB-leden komen binnen en zoeken een plaatsje uit. Ondertussen wordt er thee en koffie binnen gebracht. Terwijl de mensen een praatje maken, klinkt er kerstmuziek op de achtergrond. Wanneer iedereen aanwezig is, opent mevr. Elshout de bijeenkomst. Het bestuur heeft de kerstliturgie “Christus is gekomen” uitgekozen. De pianist, dhr. Alderliesten, begint met het voorspel van het lied ”Komt allen te samen” en zo volgen we met elkaar de hele liturgie. Na afloop wordt dhr. Alderliefsten bedankt voor zijn spel. Het was moeilijk voor hem want de piano was niet goed gestemd! Met elkaar zitten we gezellig bij elkaar en genieten van een zelf gekozen consumptie.Daarna is het tijd voor het kerstverhaal “Laat mij maar naamloos blijven” van mevr. J. van Luipen-Bronwasser, voorgelezen door mevr. Heuckelbach. De tijd gaat door, nog even, dan is het weer tijd voor de maaltijd. Maar eerst spreken we met elkaar af wie de kerststukjes na afloop gaan wegbrengen naar PCOB-leden die niet meer naar onze bijeenkomsten kunnen komen.In een ander zaaltje staat de tafel al voor ons klaar. We zoeken een plaatsje en na de woorden die elke joodse huismoeder uitspreekt aan het begin van de sabbatsmaaltijd wordt de soep opgeschept. Samen genieten we weer van de goede maaltijd en van de gesprekken met elkaar. Na een lekker fruittoetje wordt de maaltijd afgesloten met een gebed door dhr. De Graaf. Mevr. Elshout wenst iedereen wel thuis en goede feestdagen.

Alle leden krijgen als kleine attentie een kaars mee naar huis.

 

<< Vorige pagina