Afdeling Hardinxveld-Giessendam
Dhr. L.A. van Wingerden (Leen)
T: 0184-670414
E: leen.van.wingerden@online.nl

Fietstochten en fietsroutes

Fietstochten mei t/m september

Elke eerste dinsdagmorgen van de maanden mei, juni, juli, augustus en september gaan we met elkaar een paar uur fietsen in de omgeving.
De route is niet zwaar en onderweg drinken we meestal ergens koffie.

We vertrekken om 9 uur vanaf het zwembad aan de Sluisweg.

Het fietsen is gratis (behalve de koffie) en u hoeft zich niet aan te melden.

De routes worden voorbereid en begeleid door Teus Bakker. Als u twijfelt of de tocht doorgaat i.v.m. het weer kunt u hem bellen, T 0184-615601 / M 06-40123530.

 

NIEUW: Fietsroutes – samenwerking met Museum De Koperen Knop

Onze zomeractiviteit voor 2019 vindt op 21 augustus plaats in Museum De Koperen Knop. Die activiteit staat op een andere plaats op de website, en in de Contactbladen van mei en juni (en straks juli).

De zomeractiviteiten staan behalve voor de eigen afdeling ook open voor leden van de andere afdelingen in Zuid-Holland. Omdat het programma na de lunch is afgelopen, hebben we De Koperen Knop gevraagd of er misschien wandel- en fietsroutes beschikbaar zijn voor mensen die achteraf in de omgeving nog even willen rondkijken. Er bleek een beperkt aanbod te zijn, vooral gericht op Hardinxveld-Giessendam.

We dachten: er moet meer mogelijk zijn in onze mooie Alblasserwaard, met wat we hier allemaal hebben zoals de Giessen, maar ook de vergezichten over de rivier de Merwede en over het polderlandschap, waarbij het er elk seizoen (en soms elke dag!) weer anders uit kan zien.

We hebben Teus Bakker gevraagd mee te denken. Hij heeft een aantal fietsroutes gemaakt, die Museum De Koperen Knop als begin- en eindpunt hebben. Die routes worden beschikbaar gesteld op deze website (we publiceren ze binnenkort) en ook Museum De Koperen Knop zal ze op de website gaan zetten, en een beperkt aantal papieren exemplaren beschikbaar houden voor bezoekers.

NB: De routes kunnen worden geprint op één A4-tje (afdrukken: dubbelzijdig, 2 bladzijden per pagina, omslaan over de korte zijde).

 

(juni 2019)

 

<< Vorige pagina