Afdeling Bommelerwaard
Mevr. M.M. van Rijswijk-Valk (Marry)
E: marryvanrijswijk@upcmail.nl

Rijbewijskeuring

Senioren mobiel dankzij voordelige rijbewijskeuringen
Wie als 70-plusser graag auto wil blijven rijden, moet zich onvermijdelijk een keer medisch laten keuren. Voor niet iedereen valt dit moment exact samen met de 70e verjaardag. Doorslaggevend is de datum waarop het rijbewijs verloopt. Houd deze dus goed in de gaten. Geadviseerd wordt tenminste 6 tot 8 maanden van te voren een afspraak te maken voor de keuring.

De rijbewijskeuring
Veel mensen zien tegen de rijbewijskeuring op. Want de te volgen procedure kan tijdrovend zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn de huidige 70-plussers meestal voldoende gezond om zonder meer vijf jaar door te mogen rijden. Wat wel relatief vaak gebeurt, is dat een probleem wordt vastgesteld met het gezichtsvermogen. Dit kan heel geleidelijk verminderen, bijvoorbeeld door grijze staar. Om te voorkomen dat dit pas aan het licht komt tijdens de rijbewijskeuring, is het verstandig om ruim van te voren langs de opticien te gaan om de ogen te laten controleren.

Afspraak maken:
Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het afsprakenbureau van Regelzorg 088-2323300 of maak uw afspraak zelf op de site: www.regelzorg.nl

Geneeskundige verklaring opvragen:                                                                                                    Een snelle manier om deze verklaring aan te vragen is m.b.v. de website van het CBR. Mocht u in de gelegenheid zijn dit uit te voeren is dit de snelste methode.

 

 

<< Vorige pagina