Afdeling Bennekom
Mevr. H.A. van Wijk-Coumou
E: coumou@hetnet.nl

PRESENTATIE door Wil Doornenbal – Reizen door nieuw land (5-10-2017)

‘Reizen door nieuw land – over ouder worden met perspectief’.

Ouder worden is voor ieder een nieuw terrein, waarop we moeten leren hoe er goed door heen te reizen. Onze maatschappij kan ons niet zo steunen bij het ouder worden.
Zij kleurt het nogal donker in. Ze is vooral positief over ouderen, die jonger lijken dan ze zijn. En hoewel zo’n compliment best leuk is, maakt het ook onrustig.
Want hoe waardevol zijn we dan nog, als we niet langer zo vitaal meer zijn? Moeten we onszelf als ouderen dan maar ietwat onzichtbaar maken, en zo weinig mogelijk ons laten horen? Hebben we dan het beste gehad? Mijn overtuiging zegt: ‘O nee.’ In de latere leeftijdsfase kunnen er naast nieuwe beperkingen ook nieuwe mogelijkheden groeien in ons leven en in de bijdrage aan onze gemeenschap.
Dat geldt voor elke oudere maar zeker voor hen, die een C in hun leven hebben staan. Zij, die leven vanuit het christelijk geloof.
De 5e oktober zijn we daar verder op ingegaan: ons perspectief op de fasen van het ouder worden, met elk zijn eigen huiswerk, en zijn eigen (on)mogelijkheden.

<< Vorige pagina