Samen Slim Bewegen

Regelmatig bewegen is goed voor je lijf. Doe je dit samen met anderen en zet je ondertussen je hersenen aan het werk, dan is de gezondheidswinst nog groter. Vanuit die wetenschap startte KBO-PCOB in het najaar van 2023 het project  Samen Slim Bewegen. 

Combinatie bewegen, denken en ontmoeting
Bewegen is essentieel om uzelf gezond en energiek te voelen. Volgens professor dr. Frans Verhey, initiator van de geheugenpoli, is “bewegend denken” en “denkend bewegen” van belang om mentale achteruitgang te voorkomen en/of geheugenverlies te remmen.
Daarnaast heeft iedereen behoefte aan sociaal contact, vooral naarmate we ouder worden. De Samen Slim Bewegen groepen bieden de mogelijkheid om samen te bewegen en anderen te ontmoeten. Tijdens de (korte) wandelingen, begeleid door een gids en/of beweegcoach,  komen interessante thema’s aan bod. Het unieke van de Samen Slim Bewegen groepen, is de combinatie van ‘bewegen’, ‘denken’ en ‘ontmoeting’.

Van start op vier locaties
Op 3 oktober 2023 vond in Uden, gemeente Maashorst, de startbijeenkomst plaats. Het programma van deze bijeenkomst werd beoordeeld met een 8+. Voor een impressie van deze middag, zie het nieuwsitem van DTV Nieuws (Stichting Omroep Maasland). In februari 2024 vond een tweede bijeenkomst plaats en in april 2024 volgt een derde.
Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Kardol: beakardol@hotmail.com

PCOB Veendam-Wildervank-Menterwolde heeft in november en december 2023 twee bijeenkomsten georganiseerd. Het programma in november werd beoordeeld met een 8+. Een bezoek aan de Heemtuin in Muntendam was onderdeel van het programma in december.  Op de volgende data in 2024 vinden op de volgende data bijeenkomsten plaats: 

  • 13 februari          Centrum Wildervank, aanvang 13.30 uur
  • 12 maart              Programma wordt nog uitgewerkt, aanvang 13.30 uur
  • 9 april                  Programma wordt nog uitgewerkt, aanvang 13.30 uur
  • 15 mei  (wo)       Voorjaarswandeling in de Heemtuin in Muntendam, aanvang 13.30 uur
  • 11 juni                  Stadswandeling in Appingedam, aanvang wordt nog vastgesteld

Voor meer informatie over deze wandelingen kunt u contact opnemen met mevrouw R. Sijp via sijpies@gmail.com

PCOB-afdeling Ede-Lunteren start met een  groep op vrijdag 7 juni 2024. Het programma is als volgt: 
13.30 uur – ontvangst met koffie/thee in het museum Kazerneterrein
14.00 uur – presentatie over militaire historie en bezichtiging museum met expositie
15.00 uur – wandeling over de kazerneterreinen met een gids
16.00 uur – afsluiting
Voor aanmelden of meer informatie: samenwandelenPCOB@hotmail.com

PCOB Noordoostpolder start mogelijk ook met een groep begin 2024. Zodra hier meer over bekend is, wordt het hier vermeld.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over Samen Slim Bewegen? Of wilt u vanuit uw afdeling ook een groep starten? Neem dan contact met ons op via samenslimbewegen@pcob.nl

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden