Ouderen maken het verschil

ANBO-PCOB maakt zich sterk voor de herwaardering van ouderen in Nederland. Er is namelijk niets mis met het woord ‘ouderen’. Het is een gewoon, neutraal woord net als ‘jongeren’, ‘bakkers’ of ‘fietsers’.

Help ons met zichtbaar maken wat ouderen allemaal doen voor de maatschappij!

Dat het woord ‘ouderen’ gevoelig ligt, heeft alles te maken met de onderwaardering en het disrespect voor ouderen. Zij worden soms gezien als een grijze golf, een kostenpost, een zware last voor de zorg. ANBO-PCOB wil daar verandering in brengen door het woord ‘ouderen’ positief te laden. We willen laten zien wat ouderen allemaal doen. Want ouderen maken het verschil. En daar maakt ANBO-PCOB zich sterk voor.

Laat ons weten wat u of iemand die u kent zoal doet. Dat kan van alles zijn. Iemand die elke dinsdag de voetbalkantine draaiende houdt. Of die bijdraagt aan de opvang en opvoeding van kleinkinderen. Die kennis overdraagt. Of een vereniging bestuurt. Of zorgt voor iemand uit de familie of een vriend. We doen zoveel!

Wat moet u daarvoor doen?
  • Vul vóór 1 augustus 2024 het onderstaande formulier in via de groene button
  • U kunt zowel voor uzelf als voor iemand die u kent een formulier invullen
  • Vul het hele formulier in, na het versturen ziet u op de bedanktpagina dat wij uw inzending goed hebben ontvangen. U ontvangt geen bevestigingsmail
  • Degene die u voordraagt hoeft geen lid te zijn
  • Door het formulier in te zenden gaat u akkoord met plaatsing op de website en/of in het magazine van ANBO-PCOB (alleen naam, leeftijd en woonplaats)
  • Wie geselecteerd wordt, ontvangt een leuke attentie.

Aanmeldformulier

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden