Zomertocht PCOB op woensdag 26 juni 2024

4 mei 2024 Hardinxveld-Giessendam

Zomertocht D.V. woensdag 26 juni 2024

Het is volop zomer als we deze dag op stap gaan met elkaar. Om ons heen is de natuur gekleurd en de dagen zijn lang en licht. Natuurlijk weten we dat we in ons land niet alle zomerdagen het zonnetje zien en buien op z’n tijd erbij horen. Maar tijdens deze reisdag hopen we, behalve van gezelligheid en een leuke bestemming, ook te kunnen genieten van een heerlijk zomerse dag.

Met een comfortabele touringcar en een ervaren chauffeur van Snelle Vliet achter het stuur rijden we ‘s morgens weg uit Hardinxveld voor opnieuw een dag uit in de provincie Utrecht. Deze keer blijven we weg uit de grote stad. In het zuidoosten, midden in de Kromme Rijnstreek ligt het plaatsje Cothen. Hier brengen we een bezoek aan De Kersenhut, een fruitteeltbedrijf, waar vooral de kersenteelt centraal staat.

Er is hier een prachtige boomgaard, een kersenmuseum met veilingspel en een landwinkel. We worden ontvangen met koffie of thee met, hoe kan het ook anders, een kersenvlaaitje.

Daarna is het tijd om het museum en de winkel te bezoeken en/of een wandeling te maken tussen de kersen. En wat dacht u van een veilingspel? Stopt u de veilingklok op tijd of bent u te laat? Altijd leuk om mee te doen.

We sluiten ons bezoek af met een heerlijke boerenlunch met soep, verschillende belegde broodjes en fruitsap.

s Middags staat er een bijzondere bestemming op het programma. Bij Soest is namelijk het Nationaal Paarden Rusthuis De Paardenkamp.

Sinds de oprichting van deze stichting hebben meer dan 700 pony’s en paarden van 20 jaar en ouder bij De Paardenkamp van hun pensioen genoten.

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden