Zomeractiviteiten #17: Koffiemorgens in ‘t Kerkheem

31 aug 2019 Landelijk

In de zomer voelen sommige senioren zich eenzamer dan in andere seizoenen. Het goede nieuws: daar is vaak best iets aan te doen! In juli en augustus gaat KBO-PCOB de strijd aan tegen zomereenzaamheid. Regelmatig delen we een goed initiatief uit het land. Vandaag Koffiemorgens in ’t Kerkheem.

Heleen van Wijk (70): ‘Morgenstond heeft koffie in de mond’ is een spreuk die ik tegenkwam op internet en hij is echt wel van toepassing op Hollandse mensen. Wij drinken graag ’s morgens tussen tien en elf uur een bakkie koffie, alleen of met vrienden, buren, kerkmensen of PCOB-leden. In andere landen is dit gebruik lang niet zo aanwezig als bij ons. Omdat wij vorig jaar positieve reacties ontvingen over dat uurtje koffie op de vrijdagmorgen, doen we het dit jaar weer.

We nodigen iedereen van harte uit een kopje troost te komen drinken vanaf 10.30 uur, bijvoorbeeld na de wekelijkse boodschappen op de markt. Twee bestuursleden van de PCOB zijn steeds aanwezig en de koster van de Oude Kerk schenkt heel lekkere koffie.

Bij de start is het aantal gasten nog wat klein, maar allengs groeit het aantal, wellicht ook door mond op mond reclame. 16 Augustus waren er tien gasten. Het is er gezellig, men praat met elkaar of luistert, of wacht op vervoer.  En er liggen folders en andere informatie van onze PCOB. We krijgen positieve ervaringen van de wat oudere leden, omdat zomertijd wel een stille tijd voor hen is.

Het is wat deze activiteit betreft een mooie zomer geweest.’

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden