Zeeland-Aerdenburg

14 feb 2022 Kampen

Vijf dagen Zeeland – All-inclusive

maandag 20 juni t/m vrijdag 24 juni 2022

 

 

Dag 1     Heenreis en Terneuzen

’s Ochtends vertrekken we om 08.00 uur vanuit uw opstapplaats in Kampen en rijden we via Goes en Terneuzen richting ons hotel in Aerdenburg. Onderweg wordt er een stop gemaakt zodat u even de benen kunt strekken en kunt genieten van een kop koffie of thee met gebak. Terneuzen is een stad aan de Westerschelde met een stoere haven met sluizen, maar met een kleine charmante binnenstad vol winkeltjes, horecagelegenheden en monumenten. U kunt ook een kijkje nemen op de Scheldeboulevard, waar u de grootste containerschepen ter wereld voorbij ziet varen. Na de lunch in Terneuzen vervolgen wij onze reis naar Aardenburg, waar wij in de loop van de middag aan komen bij ons hotel.

 

Dag 2     Natuurvaartocht en Ouwekerk

Vandaag gaan wij naar Yerseke, waar u aan een natuurvaartocht over de Oosterschelde deelneemt. Een deskundige gids vaart mee en vertelt over alles wat leeft op, in en boven het water. Maar ook hoort u verhalen over de geschiedenis van verdronken dorpen en de scheepvaart. We vervolgen onze route naar Ouwerkerk. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich hier de grootste ramp uit de Nederlandse geschiedenis: de Watersnoodramp. In Ouwerkerk bezoeken we het Watersnoodmuseum, dat gevestigd is in de vier caissons die gebruikt zijn om het laatste gat in de dijk ten zuiden van Ouwerkerk te dichten. Hier wordt zichtbaar wat er in Zuidwest Nederland is gebeurd in die bewuste nacht en de periode erna.

 

Dag 3     Vestingstadje Sluis, Kusttour met Knokke en Breskens

’s Ochtends vertrekken wij na het ontbijt naar Sluis, een vestingstadje in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Uniek in Sluis is het Nederlandse stadhuis met een Belfort, een Vlaamse klokkentoren. Na dit bezoek rijden we verder naar de Belgische plaats Knokke-Heist, met een prachtig lang zandstrand, waar u gezellig kunt winkelen, flaneren op de boulevard of op een terrasje kunt genieten van een drankje. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel voor de lunch. ’s Middags staat het vissersdorp Breskens op het programma. We bezoeken hier het visserijmuseum, wat zeker een bezoek waard is. Via Cadzand-Bad en Oostburg rijden we aan het eind van de middag terug naar ons hotel.

 

Dag 4     Middelburg en vrije middag

We vertrekken vandaag op tijd naar het schiereiland Walcheren. Via de Westerscheldetunnel rijden we eerst naar Middelburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid het prachtige oude centrum bezichtigen. Op donderdag is er de wekelijkse markt. Aan weerszijden van de grachten staan historische gebouwen en pakhuizen, die stammen uit een rijk VOC-verleden. We vervolgen onze route en rijden via Domburg en Westkapelle, waar we een korte stop houden, terug naar Aardenburg. De lunch is in het hotel en de middag kunt u naar eigen inzicht indelen. Heerlijk in het hotel relaxen en genieten van het All inclusive arrangement of nog even Aerdenburg in. Dit historische stadje, dat al in de Romeinse tijd ontstond, heeft prachtige gevels en de Kaaipoort is het bekijken waard.

 

Dag 5     Nationaal Park de Biesbosch en terugreis

Het is helaas tijd om weer aan de terugreis te beginnen. Wij verlaten het hotel en rijden naar het Nationaal Park De Biesbosch voor een mooie boottocht van plm. anderhalf uur door een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen en kreken vergeet u dat u in Nederland bent. Op het Biesbosch Museum Eiland heeft u voldoende tijd om het gratis bezoekerscentrum te bekijken of te genieten op het terras aan de waterkant. Na het bezoek aan de Biesbosch rijden we terug naar Kampen. Onderweg maken we nog een stop voor een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Hotel De Elderschans

Dit hotel is prachtig gelegen in een groene omgeving. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, terras, (ontbijt)restaurant, fitnessruimte en wellnesscentrum met sauna, stoombad, massage en bubbelbad. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, koffie- en theezetfaciliteiten, bureau en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben uitzicht op de tuin. Wifi is gratis in het hotel.

 

 

Uw reissom voor een 5-daagse reis            20 t/m 24 Juni 2022
  • De reissom voor deze reis bedraagt 515 euro p.p.
  • De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt 125 euro p.p.
De reissom is inclusief:

– Vervoer per luxe Tourist Class touringcar

Iedere dag een excursieprogramma

– Uw eigen opstapplaats in Kampen

Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider

– Koffie met gebak op dag van vertrek

– Lunch onderweg dag 1

– 4 overnachtingen in Hotel Elderschans

– 4 maal ontbijtbuffet

– 4 maal lunchbuffet in het hotel of lunchpakket

– 4 maal dinerbuffet

– Afscheidsdiner

 

– Excursies en entree musea

– Onbeperkt alle dranken van de kaart (A-merken) inclusief champagne, whiskey en wodka
(bar geopend tussen 11.00 – 22.00 uur)

De reissom is exclusief:

– Reis- en ongevallenverzekering (zelf af te sluiten indien niet doorlopend)

– Annuleringsverzekering (zelf af the sluiten indien niet doorlopend)

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 1 april 2022 bij Corrie, tel.06-102 819 34  of Nelie, 06-305 617 60.

Wij hebben dan uw volledige naam (ook meisjesnaam), adres, telefoonnummers en email-adres (indien aanwezig) nodig en ook uw mobiele nummer.

Ter bevestiging bij boeking als voorschot € 100,- p.p. overmaken op rekeningnummer:

 NL14INGB 0008 6222 92 t.n.v. PCOB Kampen, activiteitencommissie, met vermelding: Reis Zeeland

LET OP: NIEUW BANKNUMMER !

 

Hebt u dieetwensen en/of allergieën? Geef dit dan bij uw boeking door.

 Uiteraard dient u in het bezit te zijn van de nodige reisdocumenten en vaccinatiebewijzen.

< terug naar Activiteiten

< terug naar Nieuws

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

»                                                Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                                «

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet