Wacht niet op een mooie dag, maak er een!

22 jul 2021 Leeuwarden

Deze zomer organiseert KBO-PCOB een zomeractie. Een goede gelegenheid om weer langs te gaan bij mensen van wie u vermoedt dat ze wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze zomerperiode! Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de Nationale Thuisbingo, een online bingo waaraan wekelijks gratis kan worden deelgenomen. Het spelletje zorgt voor welkome afleiding tijdens een periode waarin veel mensen op vakantie zijn.

Bingo in tijden van corona en vakanties!
Speelde je zelf wel eens bingo? Om misschien wel zelf nooit gespeeld? En wil je dat toch eens doen? Dan is deze bingo echt iets voor jou. Een bingo van deze tijd, de tijd van corona, de tijd van meer thuis zitten, de tijd van minder mensen ontmoeten.

De Nationale Thuisbingo bestaat al bijna 12 jaar. Vorig jaar hebben wij als KBO-PCOB de samenwerking met hen gezocht. Thuis bingo spelen gaf afleiding. Wij vonden het daarnaast ook belangrijk, dat tijdens de bingo de mogelijkheid gegeven werd voor persoonlijk contact met een vrijwilliger van KBO-PCOB. Gewoon voor een praatje. Deelnemers kunnen daartoe tijdens de bingo op de “bel me”-knop klikken en worden op een later moment teruggebeld.

Dit jaar geven we graag weer nieuw elan aan de bingo met de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek, maar óók de mogelijkheid voor u als afdeling om een bingo te ‘adopteren’. Veel afdelingen hebben door de corona geen activiteiten kunnen organiseren, besturen zijn niet of nauwelijks bij elkaar geweest, het verenigingsleven heeft bijna stil gelegen. Zo langzamerhand versoepelen de corona-maatregelen en zijn veel senioren al gevaccineerd. Dan is deze bingo van de 21e eeuw een mooie kans om uw afdeling en leden weer te activeren.

Wat is de bedoeling? Je kunt als afdeling of samenwerkende seniorenorganisaties in uw gemeente een bingo-middag adopteren. Elke woensdagmiddag vindt er een digitale bingo plaats van 15.00 tot 16.00 uur, georganiseerd door de Nationale Thuisbingo. Dat adopteren houdt in, dat die bingo in het teken van uw afdeling en/of gemeente komt te staan. Een kans om landelijk in het zonnetje te komen en te stralen. De spelleider vertelt tussendoor allerlei wetenwaardigheden over uw afdeling en/of gemeente door u aangeleverd. Tegelijkertijd heb jij  zo veel mogelijk deelnemers voor die woensdagmiddag geworven. Zodat de spelleider jullie allen hartelijk kan begroeten met  “Goeoeoedemiddagggg bingospelers uit…”. Nee, het is niet Gaston, maar William. Er worden 5 rondes gespeeld en elke winnaar verdient een prijsje. Deelnemers zijn er uit het hele land. Dus wat een mooie manier om jouw afdeling lokaal en landelijk in het zonnetje te zetten. Daarbij is het ook een mooi middel voor ledenwerving en lokale naamsbekendheid. Deelnemers kunnen zich heel makkelijk aanmelden bij www.denationalethuisbingo.nl door alleen hun naam, telefoonnummer en mailadres in te vullen. Elke woensdagochtend ontvangen zij dan een mail met een link voor het spel, wat die middag om 15.00 uur start.

Regeren? dat kan voor Leeuwarden stuur een mail naar pcobleeuwarden@gmail.com   Of benader één van de bestuursleden van de PCOB-afdeling Leeuwarden.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden