Voorjaarsreisje D.V woensdag 17 april 2024

8 mrt 2024 Waddinxveen

Voorjaarsreisje D.V woensdag 17 april 2024

Op woensdag 17 april vertrekken we om  8.30 uur zoals gebruikelijk bij het Anne Frank Centrum, Jan v Bijnenpad in Waddinxveen. We verwachten om 10.00 uur in Schoorl {Noord-Holland} aan te komen. Daar drinken we in restaurant “Duingroet” een kop koffie met wat lekkers erbij. Daarna staat de Zonnetrein klaar. Tijdens deze anderhalf uur durende rit vertelt de gids enkele wetenswaardigheden over het bos- en duin gebied van Schoorl, wat eigendom is van Staatsbosbeheer.

Intussen is het lunchtijd geworden. In restaurant “Duingroet” aan de rand van het duingebied Schoorl, gaan we in een rustieke sfeervolle omgeving een warme driegangenlunch gebruiken.

Na de maaltijd rijden we tussen de bollenvelden door naar museum De Zwarte Tulp in Lisse. Hét museum over de bloembollencultuur. Het museum geeft een beeld van het bloembollenbedrijf: het telen, de handel, het onderzoek en de veredeling. Ook vertellen ze de geschiedenis van de bloembol, vanaf de komst van de eerste tulp in Nederland in 1594. De tentoonstelling laat ook de werkzaamheden zien in de vier seizoenen van de bloementeelt. Kortom, zeer de moeite waard!!

                                                                                      Bent u in bezit van een Museumkaart, neem die dan mee!!

Rond 17.00 uur gaan we weer richting Waddinxveen. We hopen zo rond 18.00 uur weer thuis te zijn.

De prijs van de dagtocht is € 74.00 voor leden en voor niet leden € 79.00

Aanmelden kunt u bij Ad van den Assem, tel: 0653271925 of per email aassem@hetnet.nl Het bedrag kunt u overmaken op bankrekening nummer NL12 RABO 0157 5822 56 t.n.v. PCOB afd. Waddinxveen.

Voor ons is het fijn dat we zo snel mogelijk weten hoeveel mensen er mee gaan, wacht daarom niet te lang met opgeven!

Hartelijke groet, Hennie, Dit en Ad

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden