Voordelen en activiteiten

17 dec 2020 Tiel

 

Als lid van de PCOB afdeling Tiel kunt u zowel landelijk als lokaal gebruikmaken van een aantal voordelen ! Ieder lid van de PCOB krijgt een ledenpas. Met deze ‘ledenpas’ kunt u heel veel voordeel behalen. Allereerst zijn er landelijk voordelen te krijgen via de webwinkel van de PCOB en daarnaast staan in het ledenblad Perspectief maandelijks artikelen die aangeboden worden via deze ledenpas.  Daarnaast is de keuring voor het rijbewijs mogelijk voor een gereduceerd tarief. Hetzelfde geldt voor het invullen van een belastingbiljet voor mensen met een laag inkomen.Met deze voordelen kunt u al weer een deel van uw contributie “terugverdienen”.

Profiteer van heel veel voordeel van de PCOB

1.  Belangenbehartiging op het gebied van wonen, gezondheid , financiën, vervoer, welzijn en identiteit.
2.  Beïnvloeding van politieke besluitvorming.

3.  Advies over maatschappelijke vraagstukken door een team van beleidsmedewerkers.
4.  Identiteit en zingeving als belangrijke inspiratiebron voor onze activiteiten.
5.  Vijf keer per jaar gratis het ledenblad Kruispunt.
6.  Informatie, tips en handreikingen via PCOB-publicaties.
7.  Lokale en regionale activiteiten voor ontmoeting, educatie, ontspanning en bezinning.
8.  Diverse ledenvoordelen zoals op senioren toegesneden zorgverzekeringen, speciale aanbiedingen van reisorganisaties en nog veel meer landelijke en lokale kortingen.

Webwinkel PCOB
Wist u dat u kunt winkelen bij de PCOB via internet? U kunt de webshop vinden onder   www.kbo-pcobshop.nl

Kortingen winkels en bedrijven in Tiel.
In verband met faillissementen en slechte financiële resultaten zijn er met ingang van 2013 geen kortingen meer mogelijk.

Loket Wonen, Welzijn en Zorg
Vier Gravinnen 4, 4001 RZ  Tiel   tel:  0344-637425  šmail:  infowmo@tiel.nl

Goedkope Rijbewijskeuringen in Tiel
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor het verlengen van hun rijbewijs moeten worden gekeurd kunnen hiervoor maandelijks in Vrijthof terecht.  Afspraak maken per telefoon 085-4883616  (niet mogelijk bij Vrijthof zelf)

Ledenblad KBO/PCOB Magazine (landelijk)  en Kruispunt (regionaal)
Leden ontvangen tien maal per jaar het ledenblad KBO/PCOB + vijf maal Kruispunt Tiel e.o  gratis. Het blad KBO/PCOB biedt veel aandacht voor onderwerpen als nieuwe ontwikkelingen, beleidsmatige onderwerpen, reizen, cultuur en vrije tijd.
Kruispunt is een blad dat gericht is op plaatselijk en regionale activiteiten en persoonlijke inbreng van en voor leden.

 Activiteiten
Onze afdeling organiseert ledenbijeenkomsten en activiteiten voor ontmoeting, cultuur en ontspanning. Dat is belangrijk, want bij veel ouder wordende mensen slaat ook eenzaamheid vaak toe. Naast deze bijeenkomsten zijn vele KBO/PCOB-leden ook actief in het bezoeken van leden bij feestelijke gebeurtenissen of bij ziekte en andere tegenslagen die mensen soms treffen.

Ledenbijeenkomsten worden gehouden op  (zie agenda) van 14.00-16.00 uur in het gebouw “De Schakel” aan de Scheeringlaan 4a te Tiel (rolstoelvriendelijk).
Voor vervoer van en naar de bijeenkomsten kunt u contact opnemen met de secretaris.

Daarnaast worden er activiteiten gehouden samen met de andere ouderenbonden in Tiel, zoals busreizen, gezamenlijke maaltijden, nationale dag voor de ouderen.

Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA)
Als u vragen heeft over:
• de zorgverlening
• het verkrijgen van hulpmiddelen
• wonen en woningaanpassing
• financiële regelingen en subsidies
• 
administratieve zaken
• vervoer
• vrijwilligershulp
• activiteiten en cursussen
• en vele andere zaken
……… dan kunnen de vrijwillige ouderenadviseurs u, op uw verzoek, wegwijs maken; ze kunnen met u uitzoeken hoe u geholpen kunt worden; u de nodige informatie geven of u vertellen waar u moet zijn voor een antwoord op uw vraag.
Zij werken onafhankelijk van instellingen; zij zullen altijd uitgaan van uw wensen en mogelijkheden; er zijn geen kosten aan het advies verbonden; wel worden eventueel gemaakte kosten zoals porto in rekening worden gebracht.
Ze zijn er voor u voor iedereen uit uw omgeving, zoals partners, familie, kennissen, buren, vrijwilligers en mantelzorgers.

Onze vrijwillige ouderenadviseurs zijn telefonisch bereikbaar en komen, als een vraag telefonisch niet is op te lossen, graag bij u thuis.
Gap  Verschut                                          tel: 0344-616599

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden