Vervoersmogelijkheden in de gemeente Ede

29 sep 2020 Ede

Als u in de gemeente Ede woont en u heeft geen geen eigen vervoer kunt u reizen met gewoon openbaar vervoer. Kunt u dat niet dan zijn er de volgende andere mogelijkheden.

1. Wmo-pas Valleihopper

Als u zich moeilijk kunt verplaatsen en zelf reizen in uw regio daarom lastig is, kunt u een Wmo-pas krijgen voor de Valleihopper (regiotaxi).

Kosten

U betaalt geen eigen bijdrage in het kader van de Wmo. Voor het aanmaken van de Wmo-pas betaalt u eenmalig € 7,50. Voor de Valleihopper geldt een opstaptarief en een tarief per gereisde kilometer. Meer informatie over die kosten vindt u op de website van de Valleihopper.

Aanvragen
 • U vraagt de Wmo-pas Valleihopper bij ons aan op telefoonnummer 14 0318.
 • Ook kunt u langskomen bij het Werkplein regio FoodValley.
 • In beide gevallen maken we een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek, om te kijken welke hulpvraag u heeft (meer informatie onder Zie ook/Maatwerkgesprek).
 • De aanvraag duurt niet langer dan acht weken. We proberen deze periode zo kort mogelijk te houden.
 • Na een positief besluit krijgt u de pas binnen twee weken thuisgestuurd via de post.
Hoe het werkt
 • De Valleihopper rijdt van deur tot deur en op het moment dat u dat wenst.
 • U kunt jaarlijks 2.500 kilometer reizen met korting.
 • Een rit is maximaal 25 kilometer (enkele reis) en begint of eindigt binnen de Regio FoodValley.
 • Kijk voor speciale bestemmingen op de website van Valleihopper.
 • De Valleihopper brengt u niet naar uw werk, opleiding of dagopvang.
 • Krijgt u voor een bezoek aan het ziekenhuis geen vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Dan kunt u daarvoor wel gebruikmaken van de Valleihopper.

2. Automobiel

Een doktersbezoek, even boodschappen doen of op visite gaan bij bekenden is best lastig als je niet meer beschikt over een auto(rijbewijs). Daarom heeft Malkander in samenwerking met de gemeente Ede de vrijwillige vervoersservice Automobiel. Voor en door inwoners. Er wordt gewerkt met geselecteerde vrijwillige chauffeurs, die oudere en minder mobiele inwoners vlot van deur tot deur brengen.

Hoe werkt het?

Word nu lid van Automobiel en ontvang gratis 1 jaar lidmaatschap! Daarna betaalt u € 15,00 per jaar. U kunt na aanmelding onbeperkt een jaar lang vervoer aanvragen door te bellen naar het landelijk servicepunt van Automobiel 088 – 700 41 00. Servicepunt Automobiel kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. U betaalt de chauffeur contant € 0,30 per km.

Het gebruik van Automobiel is eenvoudig.

Aanmelden lidmaatschap

1. Bel naar 088 – 700 41 00 of meld u online aan via

https://www.malkander-ede.nl/ontmoeten/ik-zoek-vervoer—automobiel.aspx.

2. Vanaf het moment dat u zich aangemeld heeft kunt u direct gebruik maken van de vervoersdienst.

Vervoer aanvragen

1. Bel naar het landelijk servicepunt van Automobiel 088 – 700 41 00 om vervoer aan te vragen.

2. Servicepunt Automobiel kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Mocht er geen chauffeur beschikbaar zijn, dan krijgt u dat direct bij uw aanvraag te horen.

3. U krijgt de totaalprijs van de rit direct bij aanvraag te horen. Het bedrag rekent u contant met de chauffeur af.

Beperkte beschikbaarheid vrijwillige chauffeurs ivm Corona

Door de maatregelen die op landelijk niveau zijn afgekondigd en die Automobiel opvolgt, is er maar een beperkt aantal  vrijwillige chauffeurs beschikbaar. Hierdoor kan het voorkomen dat Automobiel helaas ook een noodzakelijke rit niet kan uitvoeren omdat zij onvoldoende beschikbare vrijwillige chauffeurs heeft.

Door het callcenter van Automobiel zal bij een rit aanvraag worden gevraagd of de rit echt noodzakelijk is in verband met besmettingsgevaar. Eventueel kan de rit u worden afgeraden.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden