Verslag Reisje 2022

19 mei 2022 Franeker

Ons uitje na  de Corona periode

Het reisdoel van deze dag was Overijsel en de eerste stop          was Restaurant “De Koperen Hoogte” in de kop van Overijsel.
Dat was even schrikken. Van de ruim 50 deelnemers durfden uiteindelijk 47 personen de uitdaging aan om in een glazen kooi langs de buitenkant van deze oude watertoren 18 etages omhoog te gaan en te gaan genieten van koffie en gebak op grote hoogte in een draaiend restaurant. Een geweldige ervaring,             

 

 

 

Heerlijke koffie en gebak                                                                          Geweldig uitzicht.

 

Daarna weer in de bus, op naar de beloofde Nachtwacht in het klompenmuseum. Wat moet je je daar nou bij voorstellen? 
Wel.., het is een heus museum. Ingericht en gerund door een heuse klompenmaker. (Zijn vader trouwens ook al en zijn grootvader ook.) Maar met ambachtelijk klompen maken (zo’n 3 a 4 paar per dag, kun je geen droog brood verdienen, maar als je gaat vertellen over je vak en je demonstreert het ambacht met een bewonderenswaardige vaardigheid en je kunt er ook nog een smeuïg verhaal bij houden? Ja,.. Dan zit er een boterham in. 

 

Mar nog even over die Nachtwacht van de klompenmaker.      Hij wilde wel een iets leuks doen. Hij maakte vele duizenden klompjes in miniformaat,
Vergrootte de foto van de nachtwacht. Beschilderde alle klompjes in twee kleuren. Hiervoor liet hij zich bijstaan door een kleurexpert om de juiste kleuren te krijgen, Talens, de verffabrikant stelde de honderden kleuren verf ter beschikking. Hij lijmde alles op panelen en verzekerde de verbinding nog eens met twee koploze spijkertjes per          klompje, monteerde alle panelen op een rek et voilà. 
                                DE NACHTWACHT. 

 

 

 

 

Toen op naar Giethoorn waar ons een borrel en het beloofde diner wachtte. Prachtig weer, dus zaten we liever buiten dan binnen, maar ja, buiten met het bord op schoot is moeilijk dus toch maar binnen en daarna zo snel mogelijk naar buiten. Hier ter afsluiting een paar foto’s waaruit blijkt dat we het geweldig naar ons zin hadden. De laatste foto is van de thuisreis en getuigt  van een uitstekende sfeer.

                                                                           

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden