Verslag Dagtocht naar Ommen

8 okt 2021 Kampen

Met de PCOB op reis
Ommen: Queen of the Vechtvalley

Onder een uitbundig schijnende zon en nadat we 43 deelnemers hebben opgepikt, vertrekken we woensdag 22 september 2021 richting Stegeren. De buschauffeur, Harry, heet ons hartelijk welkom en belooft ons via een mooie route naar Stegeren, een buurtschap in de buurt van Ommen, te brengen.

Precies op tijd, 12.30 uur, arriveren we bij het restaurant De Hongerige Wolf. We worden hartelijk welkom geheten door de nieuwe eigenaresse, Marie, die ons trakteert op een heerlijke lunch met koffie en ander drinken en ook nog een kroket.

Na de lunch vertrekken we om ongeveer 13.30 uur weer met de bus, om een prachtige tocht door het Vechtdal te maken. Via Hardenberg leidt de chauffeur ons over prachtige kleine weggetjes langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide, naar Ommen voor een boottocht over de Vecht.

Om iets over drie uur gaan we aan boord van de “Queen of the Vecht­valley” voor een boottocht van ongeveer 1½ uur, richting de monu­mentale sluis en stuw van Vilsteren. Onderweg worden we getrakteerd op koffie en een heerlijke vlaai.

Om ongeveer 18.30 uur komen we weer in goede gezondheid en dankbaar voor deze mooie dag, aan in onze prachtige Hanzestad. We zien uit naar een volgende keer!Het is een prachtige tocht en men kan heerlijk genieten van het zonnetje en van de mooie omgeving op het bovendek. Om ongeveer 17.00 uur zijn we weer terug in Ommen en is het de hoogste tijd om huiswaarts te gaan. Wat gaat de tijd toch vlug, als je het naar de zin hebt. Ook nu weer rijden we via een mooie route naar Kampen. Onderweg ventileert de chauffeur nog een wijsgerige opmerking, die ik u niet wil onthouden: “Bij het ouder worden., wordt alles een beetje minder, alleen het “vergeten” wordt steeds beter.

Nu dat is toch een opmerking om te onthouden.

Simon van Halm

 

 

< terug

.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden