Veilig thuis wonen met Personenalarmering

8 feb 2021 Kampen

Met een personenalarm voor thuis kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen bij een vervelende situatie, zoals een valpartij, plotseling onwel worden, een inbraak of brand.
In dat geval kunt u vanaf elke plaats in uw woning gebruik maken van het apparaat via de handzender. Zeker wanneer u lichamelijk iets mankeert of alleen woont is het prettig te weten dat er dan altijd iemand reageert op uw oproep: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Personenalarmering kan eraan bijdragen dat u veilig en vertrouwd in uw eigen omgeving kunt blijven wonen.

Werkwijze
U krijgt een handzender waarmee het personenalarm in werking wordt gesteld. Het bijbehorende apparaat wordt via uw telefoonlijn aangesloten op een meldkamer.

Alarm aanvragen
U kunt contact opnemen met Stichting Welzijn in Kampen voor het plaatsen van een alarmtoestel. Wij vragen u om drie contactpersonen in uw omgeving op te geven, nemen uw gegevens op, sluiten het toestel voor u aan en testen de verbinding met de meldkamer.

Kosten

  • U huurt een Personenalarm bij ons voor € 15,00 per maand. Daarbij is inbegrepen het toestel inclusief rookmelder en het onderhoud voor zolang u het toestel in bruikleen heeft.
  • U betaalt eenmalig € 45,- voor de plaatsing van het alarmtoestel.
  • Een extra rookmelder kan tegen vergoeding bijgeleverd worden.
  • Het is ook mogelijk om een sleutelkluisje bij uw voordeur te plaatsen, waarin uw huissleutel veilig bewaard wordt.
    Voor het plaatsen van een kluisje zijn de kosten eenmalig € 75,00.

Voor onderhoud komen wij kosteloos langs.
Contact kan  worden opgenomen met Lútzen Betten,
l.betten@welzijnkampen.nl

Stichting Welzijn Kampen realiseren uitsluitend aansluitingen in de gemeente Kampen.

 

< terug naar “Een helpende hand”

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

»                                           Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                           «

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden