Van het Bestuur

21 nov 2023 Zwolle

Impressie van de broodmaaltijd op 8 november 2023 voor leden van de PCOB afdeling Zwolle

Het is een heel bijzondere middag geworden, een fantastische middag.

Eerst even de voorgeschiedenis. Vanuit het bestuur is het idee ontstaan om een maaltijd aan te bieden voor de PCOB-leden die niet zo gemakkelijk aanwezig kunnen zijn bij evenementen die georganiseerd worden. Ook de “nieuwe leden” van de afgelopen periode zijn uitgenodigd. Hierdoor ontstond een gemêleerd gezelschap. Vanuit de PCOB Projectenpot is een subsidie aangevraagd en die aanvraag is gehonoreerd.

In het kader van Dankdag leek het een goed idee om dat  op die dag te organiseren. Dankdag valt op de eerste woensdag van november. Op 1 november hadden we onze    bestuursvergadering gepland. En zo kwam het dat “onze Dankdagmaaltijd” op 8 november is gehouden. En wat voor een dag! Een heel bijzondere.
    

 

Vanaf 11.30 uur kwamen de genodigden binnen en om 12.00 uur zat iedereen gezellig aan de koffie of thee. Het gaat om ongeveer 45 mensen in de leeftijd van 65/70 tot 90+. Wat was iedereen direct in gesprek met elkaar, een gezellig geklets. Leden die we bij onze andere evenementen niet zo vaak zien maar verwant zijn aan elkaar door het PCOB-lidmaatschap.   
   

De voorzitter verwelkomt de aanwezigen met wat mededelingen en gaat voor in gebed. Daarna hebben we genoten van een voortreffelijke 3 gangenlunch. Soep, broodjes, salades en een heerlijk toetje. Tussen de gangen door werd een gedicht gelezen over Zwolle dat door een van de leden zelf was gemaakt. Lammie Renting zal een verslag op rijm van de middag maken. Als afsluiting werd een vredesgedicht gelezen.
 

 

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd er nog even nagepraat. Aan enkele leden werd hun reactie gevraagd. De reacties waren: Onderhoudend, lekker, fantastisch, leuk initiatief, voor herhaling vatbaar, goed verzorgde middag, veel saamhorigheid, heel gezellig, verbindend, heel bijzonder, warme sfeer, aandacht voor elkaar, heeft gebeden voor een goede PCOB-middag en dankt daar ook voor. Daarna ging iedereen heel tevreden weer huiswaarts.

Het  was een heel geslaagde middag en volgens velen voor herhaling vatbaar.  

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden