Van de voorzitter

29 mei 2022 Wezep

In april mochten wij voor het eerst na 26 maanden weer een bijeenkomst houden. Het was mooi dat wij met zoveel leden aanwezig waren. Je kunt je niet voorstellen dat tijdens een zo lange periode er weinig kon op dit gebied. Wat gaat de tijd toch snel. Het bestuur was blij met de goede opkomst. Goed om elkaar weer te ontmoeten en in veel gevallen bij te praten.
In het eerste weekend van juni mogen wij Pinksteren vieren. Een mooi moment om te gedenken dat de Heilige Geest zijn werk deed. Vaak zijn wij – en zeker Wezepers- bereid om dingen te doen. Dat zit in onze aard. Maar laten wij de Heilige Geest zijn werk doen? Ik betrap me er zelf op dat ik vaak tot de doeners behoor.

Binnen de gemeente is er nog geen coalitie gevormd. Wel zijn ze een eind onderweg, mogelijk met alleen christelijke partijen. Zelf ben ik iemand die graag wat diversiteit zie, conform de verkiezingsuitslagen in de gemeente. Maar ik sta niet aan het roer. Ik denk ook niet dat ik de geschikte persoon ben om de politiek in te gaan. Vaak lange debatten en dat is voor een doener teveel woorden, te weinig daden.

Nog steeds leven we in een wereld waar door oorlog veel doden vallen. Ik denk daarbij aan ouders en geliefden die het bericht krijgen dat de zoon of echtgenoot is gesneuveld. Dat moet toch vreselijk zijn? Zou Poetin daarvan wakker liggen?
Mooi dat er in Wezep ook weer velen bereid zijn om ondersteuning, op wat voor gebied dan ook, te verlenen.

Ik eindig met een kort gedicht van Coby Verheij-de Peuter.

De wind verspreidt de zaden
van bloemen op het veld
ontkiemend tot nieuw leven
zijn ze door Hem geteld.

Zijn geest waait door de wereld
raakt aan wie Hem verstaan
ontkiemend in ons leven
wakkert Zijn vuur ons aan.

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet