Van de voorzitter

5 jun 2024 Wierden-Enter

Van de voorzitter

Hoe vindt u het dat we minder vaak ons magazine krijgen? Eigenlijk ben ik benieuwd naar uw antwoord?

Onlangs kreeg ik de vraag of we de nieuwsbrief in groter formaat, of in ieder geval met grotere letters kunnen afdrukken. Het zal een vraag zijn, die misschien bij meer mensen leeft, aangezien kleinere letters moeilijker te lezen zijn voor sommige ouderen.

We proberen het een ieder naar de zin te maken zover het in ons vermogen ligt.
Het is de reiscommissie in ieder geval wél mooi gelukt iedereen tevreden te hebben op ons mooie jaarreisje, alweer bijna een maand geleden.
Hierover is verderop meer te lezen. Wie ook iets heel moois heeft meegemaakt in de afgelopen tijd, is Ria Broeze. Totaal onwetend werd ze verrast toen ze benoemd werd tot “Ridder in de orde van Oranje-Nassau” !! (zie hieronder)
Wij weten dat het haar toekomt en feliciteren haar hiermee. Ria weet dat ze dit alles kan door de kracht, kennis en vakbekwaamheid die ze krijgt van onze alles overheersende Schepper. Wat een mooie gebeurtenissen allemaal. Tegelijk willen we ook stilstaan bij verdrietige gebeurtenissen en wensen een ieder die met verdriet, zorgen, ziekte en rouw te leven hebben, heel veel sterkte en Gods nabijheid toe. In deze ‘zomerpauze’, waardoor we elkaar als PCOB niet maandelijks ontmoeten, kan de stilte je ineens overvallen.

Of, misschien juist het tegenovergestelde, het rumoer van vrolijke vakantievierende mensen kan des te meer je alleen-zijn benadrukken. We hopen dat u toch genieten kunt van mooie dingen, zoals een mooie kleurende of geurende bloem, of een spelend kind, iets wat je onverwachts hoort, een mooi lied, een goed gesprek. Misschien bent u in de gelegenheid om deel te nemen aan de uitstapjes per fiets of auto, zodat u toch in de sfeer van zomerse gezelligheid kunt delen.
Onlangs kwam ik een mooie slogan tegen, om over na te denken en in de praktijk te brengen. Ik deel het graag met u; “Liefde is het enige, dat meer wordt, wanneer het gedeeld wordt”
Wie weet; tot ziens.

Voor nú,

‘n hartelijke groet,  Jenny Plaggenmarsch.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden