VAN DE VOORZITTER (september 2021)

17 aug 2021 Alkmaar-Heiloo

Wij kunnen niet zonder enige vreugde leven, maar ook niet zonder enige hoop

 

Het bovenstaande citaat is van Joseph van Eótvós en komt uit het boekje Hoop, een uitgave van de PKN. U ontvangt het deze keer bij de tijdschriften. Na een lange tijd van weinig activiteiten vond het bestuur dat een extra gebaar (in de vorm van het boekje) voor de trouwe leden wel op zijn plaats is. Dat de PCOB leden trouw zijn, blijkt wel uit het feit dat de Corona periode niet tot meer opzeggingen heeft geleid. De titel van het boekje sluit goed aan bij de situatie waarin wij nu leven. Een situatie waarbij wij hopen dat wij weer kunnen terugkeren naar het “oude normaal”.

Onlangs werd aangekondigd dat eind september wellicht veel beperkingen zullen worden opgeheven en dat wij weer normaal met elkaar om kunnen gaan. Al eerder had het bestuur besloten om toch weer een ledenmiddag te organiseren, met de kans dat  wij misschien niet iedereen konden ontvangen vanwege de anderhalve meter. De middag staat gepland op 28 september, zie verder in dit blad. Om in de agenda te noteren: de tweede middag is gepland op 23 november.

Bij het woord Hoop denken wij aan de “drieslag” Geloof, Hoop en Liefde. Van dit drietal heeft de PKN een hele serie gemaakt, er zijn daarom ook boekjes over Geloof en Liefde. Die zijn net zoals het boekje dat u nu ontvangt zeer mooi uitgegeven en bevatten behartenswaardige teksten. U zult de andere boekjes eind dit jaar en begin volgend jaar ontvangen. Dan heeft u de serie compleet. Wellicht dat het bestuur u op 28 september kan verwelkomen. Wat betreft het bestuur is er een verheugende mededeling. Wil voor in ’t Holt is toegetreden en zal het secretariaat op zich nemen.

 

Simon Binnendijk,

Voorzitter

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden