Van de voorzitter

29 jan 2023 Wezep

En dan zitten wij inmiddels alweer in het jaar 2023! Allereerst voor degenen die we nog niet gesproken hebben de allerbeste wensen en een gezegend 2023. De eerste activiteit heeft alweer plaatsgevonden. Het was een mooie gezellige middag met een heel goede opkomst. Deze keer in de Kruiskerk waar we gastvrij zijn ontvangen. De komende maanden februari en maart gaan de bijeenkomsten hier ook plaatsvinden omdat er in de Morgenster geen activiteiten zijn.

Je merkt dat de kerken ook te lijden hebben onder de hoge gas- en elektriciteitsprijzen. Voor veel kerken is dat toch een ernstig financieel probleem, wanneer dit zo blijft. Gelukkig lijkt het dat de prijzen van gas en elektriciteit naar beneden gaan, zodat de energie weer betaalbaarder wordt. Toch blijft het voor degenen met een kleiner inkomen niet gemakkelijk. Wanneer ik hoor dat er in grote steden dagelijks 20 huishoudens worden afgesloten dan is het wel problematisch voor deze gezinnen.

Jan Bredewout neemt vanaf september het invullen van de middagen over van Dien Kaldeway. Samen met Henk Kerssies gaat hij dit oppakken. Dien Kaldeway-Hartman heeft dit veel jaren naar volle tevredenheid gedaan, maar zij vindt het tijd worden om dit over te dragen. Dat is ook terecht, want wanneer je ziet wat zij allemaal doet: Het nieuwsblad ziet er altijd keurig uit, ze maakt notulen van de vergaderingen en bijeenkomsten en dan wordt het toch wel veel. Ook goed om dan iemand anders in te schakelen. Dien, onze dank is niet uit te drukken maar wij zijn je bijzonder dankbaar voor al het werk dat je hierin hebt gestoken.
Jan Bredewout wens ik succes met deze extra taak. Hij kent gelukkig vele wegen hiervoor door de connecties die hij heeft. Ook verzorgt hij al jarenlang bijeenkomsten in de Samenhof te Wezep.

Jan Duinkerken

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden