Van de voorzitter

1 mei 2023 Hoogeveen

Alleen de wijzers?

Vorig jaar schreef ik in mei: ‘een nieuwe Nieuwsbrief’ in een tijd waarin allerlei versoepelingen mogelijk zijn. Ik denk dat heel veel mensen er naar uitgekeken hebben. Maar hoe zal het gaan in deze maand, en de volgende, nu de coronacijfers naar beneden gaan?

Deze maand heb ik een klok geplaatst, naar aanleiding van onderstaand voorwoord Dit komt uit de website ‘christelijke verhalen nr.61-75’.

Bron: Knipper-lichtjes

 

Iemand bezat eens een grote, mooie wandklok. Op een dag bleef de klok ineens stilstaan, zodat de eigenaar niet meer kon zien hoe laat het was. ‘Wat jammer’, zei hij bij zichzelf, ‘nu moet die klok maar naar de klokkenmaker. Dan ben ik hem een poosje kwijt. Maar…. ik hoef toch zeker niet dat hele ding mee te nemen? Het zijn alleen de wijzers die niet meer draaien. Weet je wat? Ik haal de wijzers eraf en dan breng ik die naar de klokkenmaker.’

Zo gezegd zo gedaan. Hij nam de wijzers van de klok, pakte ze in in een papiertje en bracht ze naar de klokkenmaker. Hij zei tegen de klokkenmaker: “De wijzers van mijn klok doen het niet meer, wilt u ze even maken?” “Meneer, heeft u de klok zelf niet mee gebracht? Met de wijzers alleen kan ik niets beginnen. Ik moet de héle klok hebben!” “Nee, die breng ik u niet! U wilt alleen de reparatie maar duurder maken, daarom wilt u de klok hebben!” En hij liep boos de winkel uit.

Vind je dat geen rare man? Iedereen weet toch dat als de wijzers van een klok het niet meer doen, dat dan de klok van binnen kapot is? Oh ja?

Als jij verkeerde dingen doet, dan is er iets van binnen niet in orde. Dan is ons hart niet in orde. Dat moet ook iedereen weten, maar veel mensen weten dat niet. Als je hart niet in orde is, ga dan naar Jezus. Hij heeft gezegd dat wij Hem moeten vragen om in ons hart te komen. Als wij dan naar Hem toegaan, dan zal Hij in ons hart gaan werken.

Om het bovenstaande te ‘vertalen’ naar onze PCOB-Hoogeveen: wij hebben geen secretaris meer. Vele keren heeft dit in de Nieuwsbrief gestaan. Nu vraag ik u: kan er in een groep van 639 leden niemand gevonden worden??? Want dan is er iets van binnen niet in orde. Wie wil er flexibel besturen, zoals ik in de vorige bijeenkomst op 22 maart gevraagd heb. Voor flexibel besturen zijn er vijf principes:

– verenigingsplezier gaat boven regels;

– persoonlijk contact gaat boven vergaderen;

– vertrouwen gaat boven controle;

– kwaliteit gaat boven rollen;

– vernieuwing gaat boven plannen.

Jan Bakker, voorzitter

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden