Van de nieuwe voorzitter

28 apr 2024 Wezep

Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Evie Boer; in Wezep geboren (1950) en getogen, in voormalig Klein Engeland wat nu een villapark is.
We woonden in een schuur, wat we ook wel een kippenhok noemden. Ik heb Wezep dus in de loop der jaren zien veranderen.
Dien Kaldeway-Hartman had mij al eens eerder voor een functie in het bestuur gevraagd; ik heb dat toen geweigerd omdat ik secretaresse was bij ‘De Christenvrouw’, maar die vereniging bestaat inmiddels niet meer. Toen Dien mij vroeg voor de functie van voorzitter schrok ik wel even. Gelukkig kon ik een jaar meedraaien in het bestuur. Nu vind ik het een mooie uitdaging en ben ik blij dat ik fijne medebestuursleden naast me heb staan. Uiteindelijk moet je het toch samen doen. In september begin ik officieel als voorzitter.

Wat me verontrust is het geweld en de onverdraagzaamheid die steeds meer toenemen, waaronder het antisemitisme. Nepnieuws dat wordt verspreid over Hamas en Israël. Hoe moet het verder met de Palestijnen? Drugsbaronnen/dealers die vrij spel lijken te hebben (Kijk naar de panden die de burgemeester heeft laten sluiten); Rusland en de Oekraïne. Hoe gaat deze weerzinwekkende oorlog aflopen?
Toch hoop ik dat wij als PCOB-afdeling een positieve uitstraling hebben naar de bewoners van Wezep & Omstreken. Ik zou de leden willen vragen, neem gerust iemand mee naar de ledenbijeenkomsten: iedereen is van harte welkom. En we kunnen nieuwe leden goed gebruiken.

Nederland vergrijst. In Den Haag mogen ze best weten dat wij voor de huidige maatschappij veel werk hebben verzet en nog willen verzetten op allerlei terreinen; op het gebied van betaalbare huisvesting, voldoende opvang in verpleeg- en verzorgingstehuizen, fiscale voordelen.

Mijn voorganger, Jan Duinkerken, wens ik een fijne vrije tijd toe, geniet ervan. Bedankt voor al het werk dat je voor de PCOB hebt verzet. Ik hoop een waardig opvolger van je te worden.

Ik wens allen Gods onmisbare zegen toe. 
Evie Boer

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden