Vakantiemidweek

1 mei 2023 Hoogeveen

Een Midweek samen naar Ootmarsum

van 11 t.e.m. 15 september 2023

Bij voldoende belangstelling gaan we naar het Stadshotel op de rand van het centrum van dit schilderachtige stadje. We hebben het (niet zo grote) hotel vrijwel voor ons alleen. We krijgen volpension, waarbij we de lunch soms tijdens een excursie ergens anders gebruiken.

Het hotel beschikt over een lift en er is een gezellig terras. De bus, die ons ophaalt vanaf De Nije Nering, blijft de hele reis tot onze beschikking.

Maandag 11 sept. We vertrekken om 10.30 uur naar Deurningen, naar Landgoed Kaamps, waar we aan tafel gaan voor een heerlijke lunch. Daarna kunnen we op de ‘Belevingsboulevard’ het proces volgen Van Gras tot Kaas. Het is een zeer schoon en net bedrijf.

De bus neemt ons mee via een mooie route naar het hotel waar we inchecken. Bij elk diner krijgen we twee consumptiebonnen (die ook ’s avonds mogen worden ingeleverd).

De avondactiviteit delen we daarna mee en varieert van Bingo, een Kwis, Oud Hollandse Spelen, Muziek, tot een spel dat het hotel in voorraad heeft voor de gasten.

Dinsdag 12 sept. Na het ontbijt kunt u deze morgen uw gang gaan om Ootmarsum te verkennen. De lunch is in het hotel en ’s middags gaan we per bus naar Enschede, waar we ontvangen worden in de prachtig gerestaureerde synagoge. We krijgen koffie/thee aangeboden en er staat een rondleiding of audiotour op het programma.

We zijn op tijd voor het diner weer in het hotel, waarna we kunnen genieten van het avondprogramma.

Woensdag 13 sept. Tegen 10.00 uur start de chauffeur de bus en gaan we naar Haarbrinkshoek waar we ontvangen worden op een paardenmelkerij. Het is een groot opgezet bedrijf met een keurige ontvangstruimte voor groepen. Na de koffie krijgen we een presentatie en kunnen we paardenmelk en likeur proeven. Tegen 12.30 uur gaan we aan tafel voor de lunch met broodje kroket en daarna is er nog een rondleiding. Wist u trouwens hoeveel mensen de zalf van paardenmelk gebruiken tegen hun eczeem of allergie? We horen er meer over.

Daarna rijden we terug naar Ootmarsum voor het diner en het avondprogramma.

Donderdag 14 sept. ’s Morgens kunnen we op eigen gelegenheid bijv. naar de weekmarkt, naar een museum of galerie, maar zorg wel om op tijd in het hotel terug te zijn voor de lunch.

’s Middags blijven we in Ootmarsum en gaan we de schoolbanken weer in! We bezoeken het Onderwijsmuseum Educatorium. Het is in 2013 helemaal vernieuwd. Er is een klasje ingericht uit 1662 en we gaan zelf de schoolklas, uit de jaren 20 en 60, in voor een ouderwetse les van een strenge leraar. De platen van Jetses en Isings, de inktpotten, de breiwerkjes en leesmethodes zullen een feest der herkenning zijn!

We lopen terug naar het hotel voor ons laatste diner in Ootmarsum en de afscheidsavond.

Vrijdag 15 sept. Na het ontbijt pakken we onze koffers en nemen afscheid van Ootmarsum. Maar de vakantie zit er nog niet op. De bus brengt ons naar Luttenberg naar de Klompenkunstenaar die met humor en creativiteit pure kunst laat zien. Hij reist de hele wereld over met zijn demonstraties. Zijn levenswerk is De Nachtwacht in 30.000 miniklompjes. De lunch gebruiken we ook in Luttenberg. De afstand is lopend te overbruggen, maar wie dat wil kan in de bus plaatsnemen.

Het afscheidsdiner zal plaatsvinden zo’n 15 minuten vanaf Hoogeveen. Naar verwachting zullen we tussen 16.00 en 17.00 uur weer bij De Nije Nering zijn.

Aanmelding: op maandag 19 juni vanaf 09.00 uur:

– bij de familie Van der Laan, tel. 26 74 65 voor de 2 persoons-kamers;

– bij Jan Oostijen, tel. 26 89 00 voor de 1 persoonskamers

Bij de aanmelding vermeldt u uw naam, adres en telefoonnummer, en eventueel met wie u de kamer deelt. Ook of er een rollator meegaat, omdat de bagageruimte van de bus beperkt is.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor deze 5-daagse vakantie is, inclusief vervoer, logies met ontbijt, 3-gangen diners met twee consumpties, lunches en alle excursies: € 580,00 per persoon (met twee personen op een kamer).

De toeslag voor een 1 persoonskamer is € 60,00.  Voor 1 persoon op een 2 persoonskamer € 90,00.

Betaling moet plaatsvinden voor 01 augustus op IBAN rekening NL43 INGB 0004 5326 38 ten name van de Reiscommissie PCOB – Hoogeveen.

Een eventuele annuleringsverzekering dient u zelf af te sluiten (zodra de reissom is betaald).

Wilt u deze pagina bewaren zodat u de vertrektijd, het programma en de betalingsgegevens hebt?

Voor eventuele vragen kunt u bellen met Henk van der Laan, tel. 26 74 65.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden