Uw rijbewijskeuring

16 dec 2020 Zwijndrecht

Goedkope rijbewijskeuring

Senioren ook de komende jaren weer mobiel dankzij voordelige rijbewijskeuringen

Wie als 75-plusser graag auto wil blijven rijden, moet zich onvermijdelijk een keer medisch laten keuren. Voor niet iedereen valt dit moment exact samen met de 75e verjaardag. Doorslaggevend is de datum waarop het rijbewijs verloopt. Houd deze dus goed in de gaten. Geadviseerd wordt tenminste 6 maanden van te voren een afspraak te maken voor de keuring. Veel mensen zien tegen de rijbewijskeuring op. Want de te volgen procedure kan tijdrovend zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn de huidige 75-plussers meestal voldoende gezond om zonder meer vijf jaar door te mogen rijden.

Wat wel relatief vaak gebeurt, is dat een probleem wordt vastgesteld met het gezichtsvermogen. Dit kan heel geleidelijk verminderen, bijvoorbeeld door grijze staar. Om te voorkomen dat dit pas aan het licht komt tijdens de rijbewijskeuring, is het verstandig om ruim van te voren langs de opticien te gaan om de ogen te laten controleren. Ook aan de kosten valt gelukkig iets te doen. Voor PCOB-leden van de afdeling Zwijndrecht is er maandelijks een gelegenheid om voor € 35,00 in plaats van € 40,00 een medische keuring te ondergaan volgens de richtlijnen van het CBR.

Deze keuringen worden georganiseerd door “Marlisa Rijbewijskeuringen” in samenwerking met een geregistreerde keuringsarts. Locatie Zwijndrecht : Wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 .Ook automobilisten onder de 75 jaar die om medische redenen voor het B/E rijbewijs gekeurd moeten worden kunnen een afspraak maken, evenals bezitters van een zogenaamd groot rijbewijs. Deze laatsten betalen wel meer nl. € 60,-

Afspraak maken:

Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken?

Aanmelden en informatie, telefoon : 0118 -724999 van 8 tot 12 op werkdagen,
of via de website : 75pluscbr.nl

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden