Urgentie toewijziging huurwoningen aan senioren

16 jan 2018 Ede Lunteren

De in het COSBO samenwerkende ouderenbonden hebben de gemeente Ede en Woonstede gevraagd om in schrijnende gevallen ouderen, die dringend aan een seniorenwoning toe zijn maar niet of niet lang genoeg op de wachtlijst staan, voorrang te geven bij toewijzing van woningen. De heeft dat verzoek ingewilligd. Zij gaat experimenteren om ouderen die “tussen de wal en het schip” vallen snel te laten doorstromen naar een seniorenwoning.

De seniorenmakelaars bij Woonstede helpen u met vraagstukken over wonen. Past uw woning nog wel bij uw situatie? En wat komt er allemaal kijken als u naar een seniorenwoning wil verhuizen? Zij nemen u vrijblijvend mee naar seniorenwoningen en laten u ervaren hoe het wonen in een seniorenwoning is. Zij helpen u vervolgens met het regelen van de verhuizing zelf. Daar waar nodig schakelen zij andere partijen in die de verhuizing voor u regelen. De seniorenmakelaars zijn Kees Koolschijn, tel. nr. 0318-695 883 en Yvonne Spies, tel. 0318-695 610.

U kunt ook een beroep doen op de vrijwillige ouderenadviseurs. Zij helpen u graag bij het gesprek met de seniorenmakelaars.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden