Update coronamaatregelen voor afdelingen

3 nov 2021 Landelijk

Dinsdagavond 2 november kondigde het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aan. In de brief aan de Tweede Kamer staat expliciet benoemd dat ‘reguliere exploitatie van buurt- en dorpshuizen is uitgezonderd van een coronatoegangsbewijs’ met uitzondering van evenementen e.d.. Wel mag de beheerder bepalen of een mondkapje gedragen moet worden. Dat betekent dat voor activiteiten van de afdelingen nog steeds geen coronatoegangsbewijs nodig is.

Wij verzoeken u wel met klem hoewel (nog) niet verplicht uw leden te vragen een mondkapje te dragen bij het lopen tijdens de bijeenkomsten. Als men zit kan het mondkapje weer af. Wij adviseren u ook nadrukkelijk goed te ventileren en zoveel mogelijk de 1,5 meter en de overige basisregels in acht te nemen. De regeling die geldt sinds 25 september kunt u vooralsnog blijven toepassen. Na het weekend volgt de op details aangepaste handreiking.

Voor activiteiten die u onderneemt buiten de normale plaats van samenkomst gelden andere regels! Heeft u een excursie naar bijvoorbeeld een museum dan is daar een coronatoegangsbewijs verplicht. Gaat u op pad met het openbaar vervoer dan is op het station ook weer een mondkapje verplicht.  De regels vindt u hier in eenvoudige taal en ook in de beeldsamenvatting van de maatregelen

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet