UITNODIGING ledenmiddag 13 september 2022

26 aug 2022 Epe

“Leven en werken als verloskundige in Tank”

De eerste ledenmiddag na de zomervakantie is op dinsdag 13 september a.s. in de Goede Herderkerk. Het thema voor deze middag is “Renske van Veen, over haar werk als verloskundige in Tank”.

Mevrouw Renske van Veen, verpleeg- en verloskundige, heeft bijna zes jaar gewerkt in Tank, een christelijk ziekenhuis in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan. Haar werk als verloskundige kon ze daar volop uitoefenen, omdat de moeder- en kindersterfte nog heel hoog is. Verder was ze werkzaam in het management van het ziekenhuis.

De bevolking bestaat uit diverse stammen, maar vooral ook de Pasthuns, een bevolkingsgroep uit die hele regio. De vrouwen waren zeer conservatief gekleed en meestal in boerka. Als vrouw had zij er een bijzondere bediening onder met name de vrouwen. Ze kon dus meer voor de vrouwen betekenen dan puur het bijstaan als verloskundige tijdens de bevalling. Het wordt vast een fijne middag met boeiende verhalen over het leven en werken in Tank door Renske van Veen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden