Uitnodiging academie tour 29 november

30 okt 2022 Waalwijk

Op 29 november komt de KBO-PCOB Academie-tour naar Brabant.

In Ontmoetingscentrum De Haven in Waalwijk vindt een inspiratieochtend plaats, speciaal voor actieve vrijwilligers en leden van KBO-PCOB. Tijdens deze ochtend wordt een aantal verschillende kennissessies aangeboden. Deelnemers kunnen per ochtend deelnemen aan twee sessies, gevolgd door een gezamenlijke lunch.

Datum: 29 november,  Tijd: 9.30 – 13.30 uur, Ontmoetingscentrum De Haven, Leefdaelhof 11, 5141 Waalwijk

Programma:

  • 09.30u: Inloop met koffie en thee
  • 09.45u: Opening
  • 10.00u: Workshopronde 1
  • 11.00u: Pauze
  • 11.30u: Workshopronde 2
  • 12.30u: Lunch

Wilt u (gratis) deelnemen aan deze ochtend?

Meldt u dan aan via www.kbo-pcob.nl/academietour of bel met onze Servicetelefoon 030-3400655 (maandag tot en met donderdag, van 10.00u tot 13.00u). Bij opgave maakt u een keuze uit de verschillende aangeboden lezingen. Wilt u meer informatie? Mail of bel dan met ons secretariaat: info@kbo-pcob.nl of via 030-3400600

Kennissessies 29 november 2022 (deelnemers maken een keuze voor één sessie tijdens elke ronde)

Eerste ronde: belangenbehartiging

Belangenbehartigers van het verenigingsbureau vertellen in deze lezing over belangenbehartiging op lokaal niveau: waar en op welke momenten kunnen KBO- en PCOB-afdelingen en vrijwilligers hun invloed uitoefenen? Wat is een burgerinitiatief en hoe pak je dit aan?

Ledenwerving

Hoe zorgen we met elkaar ervoor dat mensen zich aansluiten bij onze mooie vereniging? Medewerkers van KBO-PCOB vertellen over verschillende manieren van ledenwerving en geven praktische tips waar u mee aan de slag kunt. Ook is er gelegenheid om eigen succesvolle initiatieven te delen met elkaar.

Tweede ronde: alledaagse Zingeving

Zingeving gaat over de betekenis die mensen aan hun leven geven. Het gaat over contact, meedoen en verbinding. Sprekers van het regionale Centrum voor Levensvragen en medewerkers van KBO-PCOB komen tijdens deze workshop vertellen over zingeving en levensvragen. Waar kun je met welke vragen terecht en hoe kun je met alledaagse zingeving aan de slag op lokaal niveau?

Zichtbaarheid

Afdelingen van KBO-PCOB doen en organiseren allerlei leuke, interessante en  belangrijke dingen. Van gezellige activiteiten tot belangenvertegenwoordiging in de gemeente. Via verschillende kanalen proberen vrijwilligers zo goed als het kan senioren op de hoogte te houden en bij deze zaken te betrekken. Een communicatiemedewerker van KBO-PCOB vertelt over het vergroten van lokale en regionale zichtbaarheid. Hoe betrek je de lokale pers en welke Social Media kan je gebruiken voor het verspreiden van je boodschap?

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden