U mag weer belastingaangifte doen!

18 mrt 2024 Ede Lunteren

2023 is voorbij en afgesloten. Dat betekent dat de belastingdienst graag wil weten hoe we er financieel voor staan. Daarom zal er – voor de meeste mensen – weer aangifte moeten worden gedaan. En dat is niet altijd gemakkelijk. Wat moet er worden aangegeven en wat kan er worden afgetrokken? Regels en voorschriften veranderen. En alles versturen met de computer valt ook niet altijd mee. Het is er voor velen niet gemakkelijker op geworden. Daarom hebben de PCOB en de KBO de belastingservice ingevoerd. Ook in Ede-Bennekom zijn er vijf mensen die gespecialiseerd zijn om – samen met u – uw belastingaangifte te verzorgen. Zij krijgen een opleiding en worden ieder jaar ondersteund door het provinciaal kantoor van de KBO Gelderland. Hoogstwaarschijnlijk hebt u – in de maand februari – een vriendelijke uitnodiging van de belastingdienst gekregen om aangifte te doen. Daarmee bent u verplicht aangifte te doen. U kunt dat zelf doen maar ook hulp vragen bij het invullen. Als u eerder al gebruik hebt gemaakt van deze service dan kunt u uw ondersteuner weer opbellen en een afspraak maken. Tegen een kleine onkostenvergoeding (€15,00) wordt de afgifte voor u verzorgd. Natuurlijk blijft u zelf verantwoordelijk voor uw eigen aangifte. Maar wij helpen u daarbij graag. En … de vertrouwelijkheid is gegarandeerd.

Hebt u niet eerder van deze service gebruik gemaakt? Neem dan contact op met de coördinator van de belastingservice. Zijn telefoonnummer staat op bladzijde 2 bij ‘Colofon’ van deze nieuwsbrief. In overleg zal dan een invulhulp worden gezocht. Het is belangrijk dat uw jaaropgave(n) en alle onkosten voor zorg en ondersteuning bekend zijn. Ook is het van belang om uw giften aan kerk en goede doelen op een rijtje te hebben. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op het bedrag wat u eventueel aan belasting moet betalen.

We kunnen starten vanaf 1 maart en vóór 1 mei moet de aangifte binnen zijn bij de belastingdienst. Het is altijd weer spannend: Moet ik betalen of krijg ik wat terug? Na het invullen kunnen we een indicatie geven van de uitkomst. Uiteindelijk beslist de belastingdienst over uw aangifte. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact zoeken met de coördinator voor deze service.

Douwe Ettema, Coördinator belastingservice ouderenbonden KBO/PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden