Tweede Kamer wil huurprijzen beperken

12 feb 2021 Landelijk

Mede onder druk van KBO-PCOB en andere organisaties, ging de Tweede Kamer vlak voor het reces akkoord met ingrepen in de huursector. De Kamer steunde een wet om een maximum te stellen aan huurprijsverhogingen. En moties om ook sociale huur te matigen, en om onderzoek te doen naar het ingrijpen in de huursector.

Betaalbaar maken van huren was een onderdeel van de petitie die de Woonbond, KBO-PCOB en andere partijen afgelopen zomer lanceerden. Gezamenlijk was er een oproep aan de politiek om de wooncrisis in Nederland aan te pakken.

“Wat starters, gezinnen en senioren allemaal gemeen hebben is dit: er is te weinig aanbod aan betaalbare en geschikte woningen. De huren zijn bovendien te hard gestegen ten opzichte van de meeste inkomens. Daarom sloegen we de handen ineen”, aldus Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB.

Halt aan de huurstijging

De Tweede Kamer bleef niet doof voor de maatschappelijke onrust rond wonen. Vlak voor het voorjaars- en verkiezingsreces 2021 werden enkele belangrijke initiatieven aangenomen:

Volgend kabinet aan zet

Het komt nu aan op de uitvoering. Een volgend kabinet moet aan de slag met het uitvoeren van de Kameropdrachten. Dat gaat nog spannend worden. Weliswaar is het thema wonen voor alle partijen belangrijk, maar er zijn grote politieke verschillen hoe er tegen de woningmarkt wordt aangekeken.

Wat KBO-PCOB betreft is het helder. Een volgend kabinet moet:

  • Wonen voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken
  • Voldoende woningen realiseren, inclusief tussenvormen rond wonen en zorg
  • Wooncoaches voor senioren aanstellen in heel Nederland

“Het worden belangrijke verkiezingen, zeker voor senioren. Een volgend kabinet neemt belangrijke besluiten op het gebied van pensioen en inkomen, wonen en zorg, digitalisering en veiligheid. Het is dus belangrijk om te stemmen.”, aldus Marcel Sturkenboom.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden